19/12/13

Outsourcing σε 300 εργαζόμενους από την HOL. Γαλέεεερα!!!

Τις υποχρεωτικές παραιτήσεις 300 εργαζομένων, ζήτησε η Hellas On Line προτείνοντάς τους την άμεση επαναπρόσληψή τους σε εξωτερικό συνεργάτη, με μειωμένο μισθό.
Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων η HOL απεγκατέστησε το τηλεφωνικό της κέντρο
Η HOL με τον τρόπο αυτό παρακάμπτει το νόμο περί ομαδικών απολύσεων ενώ όπως σημειώνεται από την εταιρεία ότι η λύση  είναι μια πάγια πρακτική που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες του κλάδου, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Όπως υποστηρίζει η HOL από την εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεαστούν οι πελάτες της εταιρείας
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) σε ανακοίνωσή του τονίζει:
"Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει την εργοδοσία στην HOL η οποία προχώρησε στο  ξήλωμα όλου του τηλεφωνικό της κέντρου και της τεχνικης υποστριξης ενω πρότεινε στους εργαζόμενους να επαναπροσληφθούν από άλλη εταιρεία με ορισμένου χρόνου συμβάσεις και μειωμένους μισθούς.
Είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο στοχευμένες ήταν οι απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν θα καρατομούσαν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Στις 2.30 το πρωί , άδειασαν τις εγκαταστάσεις ακόμα και απ τα γραφεία. Έδωσαν μάλιστα στους εργαζόμενους την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στην ίδια θέση & αντικείμενο σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας της HOL, με 3μηνη σύμβαση και μειωμένο μισθό.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.
Καλούμε τους συναδέλφους στην HOL να μη δεχτούν καμία μείωση του μισθού και των δικαιωμάτων τους, να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να αγωνιστούν μαζί με την σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ έχοντας στο πλευρό τους  τους συναδέλφους του κλάδου."


Δεν υπάρχουν σχόλια: