6/12/13

Στην ΤΕΝΑ το Ξενία Σκιάθου

Τη βελτιωμένη προσφορά, κατά 30%, της εταιρείας ΤΕΝΑ (Τεχνική Ναθαναηλίδη) ύψους 2,628 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του Ξενία Σκιάθου αποδέχθηκε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.
 
Σημειώνεται ότι το Ξενία Σκιάθου, το οποίο κτίστηκε το 1963 στην περιοχή Κουκουναριές και είναι εμβαδού 2.550 τετραγωνικών μέτρων, παραμένει ανενεργό και εγκαταλελειμμένο από το 2000, ενώ έχει χαρακτηριστεί μερικώς διατηρητέο, βάσει της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και του ιστορικού του ενδιαφέροντος.
 
Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση θα έχει σημαντικά και πολύπλευρα οφέλη, αφού αναμένεται να υλοποιηθεί επένδυση που θα συμβάλει στην αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού της Σκιάθου, καθώς και στη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.
 
Όσον αφορά στην πλειοδότρια εταιρεία για την αξιοποίηση του Ξενία Σκιάθου, την ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ, πρόκειται για μια κατασκευαστική εταιρεία  που δραστηριοποιείται στην κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων και έχει έδρα την Πτολεμαΐδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: