31/12/13

Μετά τις αποκαλύψεις παίρνει σύνταξη ο πρώην Συριζαίος συνδικαλιστής της ΔΕΗ, Ρίζος Ρίζος

Την παραίτησή του για συνταξιοδοτικούς λόγους υπέβαλε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ο γνωστός συνδικαλιστής της ΔΕΗ και  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της επιχείρησης, Ρίζος Ρίζος.
Υπενθυμίζεται ότι ο συνταξιοδοτούμενος είναι υπόδικος για το γνωστό σκάνδαλο της “ΓΕΝΟΠ TOURS”, αλλά και κατηγορούμενος για ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος.
Έτσι, μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας στη ΔΕΗ και σε ηλικία 60 ετών, θα αρχίσει να εισπράττει τη σύνταξή του.
Αποκλειστικό ρεπορτάζ του “Έθνους της Κυριακής” είχε αποκαλύψει ότι ο Ρίζος Ρίζος βρέθηκε από την Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος να διαθέτει μαζί με τις κόρες του σε δύο λογαριασμούς της offshore εταιρείας του το ποσό των 750.547 ευρώ. Ο επί 23 χρόνια συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου για τις επιχορηγήσεις που έδινε η ΔΕΗ στο συνδικάτο και τις οποίες συνδικαλιστές ξόδευαν σε πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό και στην πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους.
Συνολικά η ζημιά που υπέστη η επιχείρηση για την περίοδο 1999-2010 ξεπερνά το 1,1 εκατ. ευρώ. Ο Ρίζος Ρίζος, ο οποίος είχε διαγραφεί πριν από δύο χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ που στήριζε τη συνδικαλιστική παράταξή του, βγαίνει στη σύνταξη έπειτα από 41 χρόνια θητείας στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας και, όπως αναφέρει το άρθρο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνει κερδισμένο μετά την αποχώρησή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: