15/12/13

Οι φορολογούμενοι ή οι καταθέτες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη αν υπάρξει αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος. Τάδε έφη Κ. Χατζηδάκης

Δεν μπορούν να υπάρχουν «κορόιδα» που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να πληρώνουν και «έξυπνοι» που εκμεταλλεύονται τις διατάξεις και δεν πληρώνουν, τονίζει ο Kωστής Xατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία».
Εάν υπάρξει αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος αυτοί που καλούνται εξ ορισμού να βάλουν το χέρι στην τσέπη είναι είτε οι φορολογούμενοι είτε οι καταθέτες τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκης δεν υπάρχει λόγος να καλύπτονται από την ομπρέλα προστασίας άνθρωποι που έχουν υψηλά εισοδήματα και να μην πληρώνουν.
"Οχι μόνον γιατί δεν μπορούν να υπάρχουν «κορόιδα» που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να πληρώνουν και «έξυπνοι» που εκμεταλλεύονται τις διατάξεις αυτές, αλλά και γιατί εάν υπάρξει αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος αυτοί που καλούνται εξ ορισμού να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη σε τέτοιες περιπτώσεις είναι είτε οι φορολογούμενοι είτε οι καταθέτες. Kαι αυτό δεν θέλουμε φυσικά ούτε να το σκεπτόμαστε, θα ήταν η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία", σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η λύση για τους πλειστηριασμούς θα είναι ένα σύστημα με τρεις πυλώνες:
Πρώτο: Τη δικαστική προστασία που παρέχεται από τους νόμους 3869/2010 και 4161/2013, για την οποία δεν υπάρχει αμφισβήτηση από την τρόικα.
Δεύτερο: Το μεταβατικό σύστημα για το 2014, ως προς την εξωδικαστική προστασία
Τρίτο: Μια μόνιμη λύση από το 2015 και μετά, κατά το ιρλανδικό πρότυπο ή το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά την εξωδικαστική προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: