27/12/13

O Τομπούλογλου, η δεύτερη διαγραφή και οι διάλογοι που καίνε

Ο Χάρης Τομπούλογλου, πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, έχει ένα βιογραφικό που καταλαμβάνει μιάμιση σελίδα Α4. Κομματικό στέλεχος της ΝΔ, πολιτευτής διαρκείας, εκλεγμένος -κυρίως- σε επιτροπές κομματικές ή μη, συνδικαλιστικούς φορείς, στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, διορισμένος σε κάποιες άλλες -λιγότερες- θέσεις, υποψήφιος τώρα για δήμαρχος στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αρκετές όπως λένε πιθανότητες να εκλεγεί. Last year πλέον όπως λένε οι φίλοι μας οι Αγγλοι, ή αν θέλετε …Next com όπως αυτοορίζεται η εταιρεία που τον κατήγγειλε και συνελήφθη να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ για να μην την κηρύξει έκπτωτη από διαγωνισμό που είχε κερδίσει.

Μια στιγμή αρκεί τελικά για να γίνει το κακό, αν και για τον πολιτευτή της ΝΔ, αυτή η στιγμή φαινόταν πως είχε περάσει το 2000 όταν κάποιοι τον ενέπλεξαν σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο τα απόνερα του οποίου οδήγησαν στη διαγραφή του από τη ΝΔ του Καραμανλή. Ο Τομπούλογλου με επιμονή ξαναέκτισε τη σχέση με το κόμμα και πήρε τα πάνω του σύντομα, αλλά ήρθε η δεύτερη κακή στιγμή για να δείξει πως στη ζωή ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Βλέπετε δεν είναι σίγουρος ούτε ο εισαγγελέας πώς αυτό το -καταγγελόμενο- μιζάρισμα, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και τον έστειλε στον ανακριτή με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης κατά επάγγελμα και συνήθεια. Του προσάπτει δηλαδή πώς λειτουργούσε γενικώς έτσι, άγνωστο σε ποια στοιχεία βασιζόμενος. Φοβούμαι όμως πως ουδείς μπορεί να κακίσει τον εισαγγελέα που είναι καχύποπτος. Αρκετά χρόνια δεν υπομείναμε τους «επιεικείς και άβουλους»  εισαγγελείς;             

Η δωρεά και τα συνθηματικά 
Στα μείον του Τομπούλογλου η - δικαίωμά του- υπερασπιστική γραμμή που φαίνεται να ακολουθεί. Λέει δηλαδή, και προφανώς θα το επαναλάβει σήμερα στον ανακριτή αν απολογηθεί, πως τα λεφτά θα τα έκανε δωρεά στο νοσοκομείο. Δηλαδή εκβίαζε για μίζα, ώστε να τα δώσει στο νοσοκομείο; Το πρόβλημα του κατηγορούμενου είναι πώς η αστυνομία είχε καλωδιώσει τον μεσάζοντα και η σύλληψη έγινε ον κάμερα, δηλαδή υπάρχει εικόνα και ήχος.  Μάλιστα σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα χρήματα είχαν την κωδική ονομασία «άδειες». Λέγεται δε πως όταν ο  μεσάζοντας της διαφημιστικής και ο πρόεδρος του νοσοκομείου βρίσκονταν στην καφετέρια στο τελευταίο ραντεβού, έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Τομπούλογλου: Τι έγινε με τις ημέρες της άδειας;

Μεσάζοντας: Εδώ στο φάκελο τις έχω τις 25 ημέρες άδειας. Όλα εντάξει. Δεν πιστεύω τώρα να τα ρίξεις τα παιδιά;

Τομπούλογλου: Βλάκας, είσαι; Τώρα θα κάνουμε χρυσές δουλειές.

Φέρεται δε να έχει προηγηθεί η ακόλουθη διατύπωση σε άλλη επικοινωνία: «Μ……ας είμαι όλοι να κονομάνε κι εγώ τίποτα;». 

Το επιμύθιο της σύλληψης του Χάρη Τομπούλογλου αναφέρει πώς όταν τα χρήματα άλλαξαν χέρια και ο πρόεδρος του νοσοκομείου έδωσε το φάκελο στον 40χρονο συγκατηγορουμενό του πήγε να φύγει. Ένας αστυνομικός του τμήματος εκβιαστών τον περίμενε όμως στην πόρτα και του είπε να μείνει ακίνητος.

Τομπούλογλου: Εσύ ποιος είσαι;
 
Αστυνομικός:  Εγώ κύριε πρόεδρε ήρθα για τα χρόνια πολλά.

Αμέσως μετά βέβαια του πέρασε τις χειροπέδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: