17/12/13

Και ο Α.Σαμαράς έχει παραδώσει τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων του!

Δεν είναι μόνο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, εξέχων μέλος της πολιτικής δυναστείας Καραμανλή, ανιψιός και εξάδελφος δύο πρωθυπουργών, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή αντίστοιχα, που έχει προβεί στην παράδοση των πινακίδων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, προκειμένου να αποφεύγει να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και συνακόλουθα την ασφάλεια του αυτοκινήτου του.
Από μια προσεκτική ανάγνωση του "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκύπτει ότι και ο ίδιο ο Αντώνης Σαμαράς έχει πράξει το ίδιο: Έχει παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας σε δύο ΙΧ ιδιοκτησίας του!
Φυσικά ο πρωθυπουργός δεν κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες και ανασφάλιστο ΙΧ, ούτε είναι κάτι το παράνομο το να παραδίδεις τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Ακολούθησε την δυνατότητα που του δίδεται εκ του νόμου, όπως άλλωστε πράττουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι, κυριολεκτικά δεν έχουν ούτε να φάνε, άρα αδυνατούν να πληρώνουν τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και συνακόλουθα την ασφάλεια την αυτοκινήτων τους.
Οι οποίοι πολίτες έχουν έρθει σε κατάσταση έσχατης ένδειας λόγω ακριβώς των οικονομικών μέτρων εξαθλίωσης που έχει νομοθετήσει η, υπό τον Α.Σαμαρά, κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (και μέχρι πρότινος ΔΗΜΑΡ) στην Βουλή.
Με την διαφορά ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ευτυχώς για αυτόν και την οικογένειά του, απέχει πολύ από το οικονομικό επίπεδο εξαθλίωσης των συμπατριωτών του.
Με απλά λόγια "στέκεται καλά" οικονομικά (μαζί με τον Ε.Βενιζέλο είναι οι πιο πλούσιοι της Βουλής), αλλά παρ'όλα αυτά δεν δίστασε να εφαρμόσει ένα νόμιμο μέσο φοροαποφυγής,αξιοποιώντας μία διάταξη που υπάρχει για τους οικονομικά ασθενείς.
Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι θα παρέδιδε τις πινακίδες κυκλοφορίας των δύο αυτοκινήτων του σε περίπτωση που δεν είχε στην διάθεσή του τον στόλο των πρωθυπουργικών αυτοκινήτων (τα οποία πληρώνονται βέβαια από τους λοιπούς φορολογούμενους);
Είμαστε βέβαιοι πώς όχι, από την στιγμή που δεν στερείται ούτε μετρητών, ούτε λοιπής περιουσίας.
Άρα "αξιοποιεί" μεν, την θέση του για ένα έχει δωρεάν μετακινήσεις (και είναι σωστό και λογικό αφού έτσι γίνεται σε όλα τα κράτη του κόσμου), αλλά την ίδια στιγμή εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν τις μετακινήσεις του και αρνείται να συνεισφέρει έστω αυτά τα ταπεινά (για το μέγεθος της περιουσίας του) τέλη κυκλοφορίας στα γενικά φορολογικά έσοδα.
Καταληκτικά: Πληρώνουν ο πολίτες τα τέλη κυκλοφορίας του Α.Σαμαρά!
Νόμιμο είναι. Πολιτικά ηθικό είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: