12/12/13

Ούτε ένας στους 10 δεν πλήρωσε ακόμα τα τέλη κυκλοφορίας

Μόνο το 7% των κατόχων ΙΧ και μοτοσυκλετών έσπευσαν ως τώρα να προμηθευτούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, προκαλώντας ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς απομένουν μόλις δώδεκα εργάσιμες μέρες πριν εκπνεύσει η διορία για την προμήθειά τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, από συνόλου 5,5 εκατομμυρίων ειδοποιητηρίων, έχουν πληρωθεί μέσω τραπεζών μόλις 385.000, ενώ περίπου 35.000 πολίτες έχουν καταθέσει ήδη τις πινακίδες των οχημάτων τους στις Εφορίες.
Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θεωρούν πως η πλειοψηφία των πολιτών θα καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, για να μη πληρώσουν ως εκπρόθεσμοι στο διπλάσιο το αντίτιμο των τελών, δηλαδή από 44 έως και 2.640 ευρώ ανάλογα τον κυβισμό του οχήματος.
Καθώς όμως μέχρι σήμερα μόλις 35.000 πολίτες έχουν παραδώσει πινακίδες, διαφαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες του έτους θα υπάρξει συνωστισμός στις εφορίες, είτε για να τις καταθέσουν είτε για να πληρώσουν τα τέλη. Πέρυσι πάντως ο αριθμός των πινακίδων που παραδόθηκαν στις εφορίες ξεπέρασε τις 650.000.


Δεν υπάρχουν σχόλια: