19/12/13

Δεν παλεύεται, σύντροφοι!

Στρατιές υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και στο περιθώριο, επειδή αστείοι πολιτευτές προστάτευσαν τους ψηφοφόρους τους που διόρισαν στο δημόσιο. Την ώρα που συμπολίτες μας ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν λίγο φαγητό, το ελληνικό δημόσιο σπαταλάει πόρους σε νέες προσλήψεις και σε αυξήσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων! 

Σας δίδουμε ολόκληρη την δήλωση που έκανε ο κ. Λέναδρος Ρακιντζής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5. Στη διοίκηση της Μένης Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ έφθανε ένας υπάλληλος να παίρνει 2.500-3.000 ευρώ! Κι έπειτα υπάρχουμε ακόμη ορισμένοι αφελείς που νομίζουμε ότι υπάρχει ελπίδα. Δεν παλεύεται, σύντροφοι. Δεν μπορεί να νικηθεί αυτό το τέρας της βλακείας που έχει κατακτήσει την χώρα εδώ και δεκαετίες. 

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του κ. Ρακιντζή και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα της κρίσης: 

«Υπάρχουν τέσσερις εκθέσεις: διαχειριστική, οικονομική, φαρμάκων, λειτουργίας και περιφερειακή. Βρήκαμε αρκετές δυσλειτουργίες και οικονομική ζημία, έργα που δεν είχαν εκπληρωθεί, κονδύλια που πήγαιναν αλλού. Τα πορίσματα τα έστειλα στον εισαγγελέα και ζήτησα την ποινική δίωξη των προηγουμένων της κυρίας Μαλλιώρη διοικήσεων, διότι ήταν για τις διοικήσεις 2007-2009 και το πρώτο μισό του 2010. Ζήτησα, δηλαδή, να ασκηθεί δίωξη κατά των μελών της διοίκησης (του ΟΚΑΝΑ) και της ΔΕΠΑΝΟΜ. Έχω ζητήσει και έρευνα για τη διοίκηση της κυρίας Μαλλιώρη, πριν τις καταγγελίες του υπουργείου, να γίνει έλεγχος οικονομικός και το πόρισμα θα είναι έτοιμο πριν τα Χριστούγεννα. Διέταξα τον έλεγχο, διότι οι υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ πήραν αύξηση έως και 182% επί κυρίας Μαλλιώρη, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να συμμορφωθούν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο. Έφτανε, ας πούμε, ένας απλός υπάλληλος να παίρνει 2.500-3.000 ευρώ. Και εγώ πάω έτσι... Υπήρχαν και κονδύλια άλλα, όπως λογαριασμοί τηλεφώνων, υπερωρίες που δεν μπορούν να ελεγχθούν εδώ και δύο χρόνια, αν πήγαν κάποιοι εκτός έδρας για μεταφορικά κτλ. Είναι πολύ μεγάλα τα κονδύλια και βάσει της έκθεσής μου, έγινε καταλογισμός από το ΓΛΚ και ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα επιπλέον του βασικού μισθού ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, αλλά πέρασε ένας νόμος πριν από τρεις-τέσσερις μήνες που τα νομιμοποίησε. Είπε «καλώς από εδώ και πέρα, αλλά να μην αναζητηθούν τα χρήματα αυτά». Με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να πληρώνονται, διότι τα νομιμοποίησε η κυβέρνηση μέχρι την έκθεσή μου και από τότε σταμάτησαν να πληρώνονται, διότι έτσι δόθηκε και η εντολή για έλεγχο».

Καταλάβατε; Η εκλεκτή κομματάρχης του ΠΑΣΟΚ άρχισε να μοιράζει αυξήσεις μισθών λες και ήταν στην εταιρεία του πατέρα της. Κι ήρθε στην συνέχεια η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και ξανά-διαπραγματεύεται με την τρόικα για να καλύψει τις αυξήσεις μαμούθ! Πότε; Την εποχή της κρίσης. Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν ένα μεροκάματο, η κυρία πρόεδρος μοίραζε αυξήσεις χιλιάδων ευρώ. 

Τρία χρόνια τώρα φωνάζουμε να κλείσουν όλες οι τρύπες στους ΟΚΑΝΑ του παρελθόντος, κι αυτοί οι αθεόφοβοι άνοιγαν νέες! Κι εμείς οι αφελείς πιστεύουμε ότι μπορεί έτσι να υπάρξει προκοπή. Κι έπειτα μας φταίει το μνημόνιο, η Μέρκελ, και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος. 

Αυτό για τον ΟΚΑΝΑ το μάθαμε τώρα. Γυρεύετε πόσα ακόμη συμβαίνουν σε ένα κράτος που λειτουργεί με έναν απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο σε ότι αφορά τα έξοδά του. Και που προσφέρει κάκιστη ποιότητα των υπηρεσιών προς τους ιθαγενείς που ανέχονται το ίδιο και τους κομματάρχες που το διαφεντεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: