5/12/13

Επιστροφή στις αγορές το β' εξάμηνο του 2014 ή Όνειρο Θερινής Νυκτός του William Shakespeare

Η έξοδος στις αγορές είναι πιθανή από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει τις σχετικές συνθήκες και “προωθείται ο σχεδιασμός χρηματοοικονομικών τεχνικών που θα καταστήσουν εφικτή την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές μέσω προσφυγής σε νέο δανεισμό”.
Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι υπάρχουν “ισχυρές ενδείξεις ότι οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο» καθώς το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 μηνών, ενώ τόνισε ότι οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής επιτυγχάνονται. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι φέτος θα καταγραφεί, σε όρους Προγράμματος, πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 800 εκατ. ευρώ, ενώ ο στόχος ήταν για μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα.
Παράλληλα, υπερασπίστηκε τον προωθούμενο προϋπολογισμό έναντι της κριτικής που ασκεί η αντιπολίτευση εξηγώντας ότι «οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ είναι πιο ευνοϊκές από του προϋπολογισμού”.
Πρόσθεσε πως “η Ελλάδα το 2014 θα εξέλθει από την παρατεταμένη ύφεση”, ενώ επισήμανε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης εδράζεται: στην πάταξη της φοροδιαφυγής, βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων δαπανών (εκπαίδευση, έρευνα, ανάπτυξη), την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών δαπανών κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια: