27/12/13

2,5 εκατ. δικαιούχοι καλούνται να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, εντός τριών εργάσιμων. Μεγάλες ουρές και στις εφορίες για παράδοση πινακίδων

Το αδιαχώρητο αναμένεται στις τράπεζες τις τρεις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του 2013, καθώς οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, τη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013).
 
Αν και το φαινόμενο των καθυστερήσεων στην πληρωμή μέχρι την τελευταία στιγμή παρατηρείται κάθε χρόνο, φέτος έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του καθώς, όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, απομένουν να πληρώσουν 2,5 εκατ. δικαιούχοι. Αυτοί θα κληθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα 3,2 εκατ. συμπολιτών τους που έχουν ήδη πληρώσει ή να καταθέσουν τις πινακίδες στις εναπομείνασες εργάσιμες ημέρες (27, 30, 31 Δεκεμβρίου). 
 
Να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος, ενώ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2014 θα πρέπει να πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.
 
Τα συνολικά έσοδα που προσδοκά η Εφορία αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ.
 
Την ίδια ώρα θα συνεχιστούν οι μεγάλες ουρές στις εφορίες, που παρατηρήθηκαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα, για παράδοση πινακίδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη φέτος έχουν παραδοθεί περί τις 400.000 ενώ η πρόβλεψη για το σύνολο της χρονιάς είναι κάπου 410.000 !
 
Προς το παρόν το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως δεν εξετάζει να χορηγήσει παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που λήγει την επόμενη εβδομάδα και προειδοποιεί πως όσοι φορολογούμενοι καταβάλουν τα τέλη μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο των τελών εις διπλούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: