18/12/13

Καλώς ήρθατε στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια

Με ψήφους 167 κατά έναντι 120 υπέρ απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια ύστερα από μια συζήτηση που χαρακτηρίστηκε από το σόου και τους βερμπαλισμούς των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Βενιζέλο, που απειλούσαν με αποκαλύψεις, με τον δεύτερο μάλιστα να υποστηρίζει ότι θα μιλήσει με ονόματα, αλλά τελικά δεν είπαν τίποτα.
 
Κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Δέκα βουλευτές απουσίαζαν.
 
Απόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, Ιωάννα Γαϊτάνη και Γιώργος Σταθάκης.
 
Νωρίτερα, οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι αντάλλαξαν κατηγορίες από το βήμα της Βουλής, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει συγκάλυψη και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να κάνει λόγο για “χυδαιότητες, συκοφαντίες, ανακρίβειες και ανευθυνότητες”.
 
Ο κ. Τσίπρας σχολίασε την απουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι αφήνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του “έρμαιο” και δεν έχει το θάρρος να τον υπερασπιστεί, 
 
Στη συνέχεια υποστήριξε «έχουμε χρέος να καθαρίσουμε την καταχνιά, την γκρίζα ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πολιτική ζωή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το παν για να αποδοθούν ευθύνες. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».
 
Χαρακτήρισε το θέμα των υποβρυχίων «σκανδαλώδη υπόθεση» και έκανε λόγο για «σκοτεινά σημεία» και για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από την κυβέρνηση.
 
«Δεν μπορείτε να κρύψετε τέσσερα υποβρύχια κάτω από το χαλί. Που πήγαν τα 250 εκατ. και πως εκταμιεύτηκαν σε μια εικονική γερμανική εταιρεία. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν. Είναι μια απίστευτη απάτη αν αληθεύουν τα στοιχεία. Αυτό είναι «colpo grosso». Σταματήστε να το παίζετε «Πόντιοι Πιλάτοι».
 
«Παρά τα δισ. ευρώ που έχουν εκταμιευτεί, τα υποβρύχια σκουριάζουν στη στεριά» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται «να συσκοτιστεί με κραυγές μια σκανδαλώδης υπόθεση που ξεκίνησε το 2000 και κορυφώθηκε το 2010 με ευθύνη και υπογραφές των υπουργών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου».
 
Βενιζέλος: Συκοφαντίες όσα λένε Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ
 
Για συκοφαντίες εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για εξυπηρέτηση συμφερόντων που δεν θέλουν την σταθερότητα. 
 
«Εξυπηρετείτε επαγγελματίες των αντισταθμιστικών ωφελημάτων», είπε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι «επανέλαβε τις χυδαιότητες, συκοφαντίες, ύβρεις, ανευθυνότητες πάνω στις οποίες στηρίζει την πολιτική του παρουσία τους τελευταίους τρεις μήνες». «Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια και προσφέρεστε στην απώλεια του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: