10/12/13

Το σκάνδαλο της χιλιετίας

«Με προκλητικά χαμηλό τίμημα, εξέλιξη που θα δημιουργήσει αρνητικό προηγούμενο και για την πώληση του Ελληνικού, ετοιμάζονται να πωλήσουν τον "Αστέρα" Βουλιαγμένης το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και η Εθνική Τράπεζα. Οι προσφορές που έχουν καταθέσει οι τρεις όμιλοι οι οποίοι πέρασαν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στα 300.000.000 με 350.000.000 ευρώ, τίμημα που θεωρείται εξευτελιστικό για ένα από τα δύο τρία ακίνητα "φιλέτα" της Ελλάδας». Ετσι ξεκινούσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για μια υπόθεση που, αν εξελιχθεί ως αναμένεται, θα κατακτήσει επάξια τον... τίτλο του σκανδάλου της χιλιετίας! Αυτό δεν είναι εικασία ή κακόπιστη κριτική στην αξιοποίηση σεβαστού τμήματος της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά κάτι που το μαρτυρούν οι αριθμοί. (Τελικά, μετά το χθεσινό άνοιγμα των προσφορών, υπερίσχυσε η αραβοτουρκική κοινοπραξία AGC, με προσφορά μόλις 400.000.000 ευρώ.)


Όπως αναφέρει η εφημερίδα μας, στην περιοχή έχουν γίνει αγοραπωλησίες ακινήτων, οι οποίες αποδεικνύουν ότι το φημολογούμενο αντίτιμο του «Αστέρα» είναι αστείο! Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «πριν από περίπου τρεις μήνες γνωστός εφοπλιστής αγόρασε οικόπεδο 8 στρεμμάτων στο Καβούρι αντί 50.000.000 ευρώ. Και ο εφοπλιστής αγόρασε μόνο γη, ενώ ο επενδυτής στην περίπτωση του "Αστέρα" αποκτά 700 στρέμματα μαζί με το δικαίωμα εκμετάλλευσης της μαρίνας Βουλιαγμένης για 40 χρόνια (έως το 2052), τη δυνατότητα οικοδόμησης 56.500 τετραγωνικών μέτρων για να κατασκευάσει πολυτελείς βίλες, τη διατήρηση ενός εκ των ξενοδοχείων του σημερινού συγκροτήματος και το δικαίωμα εκμετάλλευσης της γνωστής παραλίας».


Φυσικά, υπάρχει και το άλλο αξιοσημείωτα... παράξενο στη διαδικασία, που αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία»: «Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ειδικό χωροταξικό σχέδιο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος προκάλεσαν αντιδράσεις από περιφερειακούς συμβούλους και τη δημοτική Αρχή, και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα. Οσοι αντιδρούν επισημαίνουν ότι άλλα αναφέρονται στη διακήρυξη του διαγωνισμού και άλλα στο τελικό χωροταξικό σχέδιο για τις δυνατότητες οικοδόμησης του αγοραστή».


Με λίγα λόγια, η τσιμεντοποίηση αυτού του υπέροχου σημείου της Αττικής βρίσκεται προ των πυλών. Σκάνδαλο, σκανδάλων, ω σκάνδαλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: