11/12/13

Έρχονται 15.000 πλειστηριασμοί

Την παράταση της απαγόρευσης για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας για ένα έτος θα προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών. Στο τραπέζι της συνάντησης μεταξύ της τρόικας και των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, θα τεθεί και ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στην εστίαση.
Για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Χατζηδάκης θα προτείνει την παράταση για έναν χρόνο της απαγόρευσης, μειώνοντας ωστόσο το όριο της αντικειμενικής αξίας για την προστατευόμενη πρώτη κατοικία στις 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 80% των δανειοληπτών εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, καθώς έχει κατοικία αξίας έως 200.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος για να βγουν στο σφυρί ακίνητα 15.000 δανειοληπτών οι οποίοι, μολονότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, δεν το κάνουν, λόγω των προστατευτικών διατάξεων.
Στη συνάντηση που θα γίνει το απόγευμα θα συμμετέχουν επίσης ο υφυπουργός, Αθ. Σκορδάς και ο γγ Καταναλωτή, Γ. Στεργίου. Σύμφωνα με την Ημερησία, ο κ. Χατζηδάκης θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα για την προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθεί κοινή λύση με την τρόικα, αλλά και για την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε μονομερή ρύθμιση  σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: