17/11/13

Νίκη και ρεκόρ για Vettel

Ο Sebastian Vettel συνεχίζει να βελτιώνει τα προσωπικά του στατιστικά και να βάζει δουλειά στους στατιστικολόγους που πρέπει να αναθεωρούν συνέχεια τα κιτάπια τους.
Στην πίστα του Austin o Γερμανό 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έφτασε σε άλλη μια άνετη νίκη, την 8η συνεχόμενη, γράφοντας ιστορία, καθώς μέχρι σήμερα το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών μέσα σε μια σεζόν το είχαν οι Alberto Ascari, M

ichael Schumacher και Sebastian Vettel με 7.
Σημειώστε επίσης ότι αυτή ήταν η 12η νίκη του 26χρονου Γερμανού φέτος -οι περισσότερες που έχει σημειώσει ποτέ μέσα σε μια χρονιά- και η 38η συνολικά στην καριέρα του.
«Μένω άφωνος. Πρέπει να θυμόμαστε αυτές τις ημέρες. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα διαρκέσουν για πάντα. Σας αγαπώ», σχολίασε μέσω του ασυρμάτου ο Vettel που έκανε καλή εκκίνηση διατηρώντας το πλεονέκτημα που του έδινε η pole position.
Στη 2η θέση τερμάτισε ο Romain Grosjean που άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο Mark Webber λίγους γύρους πριν την πτώση της καρό σημαίας. Ο Γάλλος έδειξε χαρακτήρα και δεν επέτρεψε στον Αυστραλό να τον απειλήσει ουσιαστικά όταν η διαφορά τους ήταν κάτω του δευτερολέπτου.
Άλλη μια σημαντική στιγμή για τη Renault μέσα στο 2013 που είδε τρία μονοθέσια που χρησιμοποιούν κινητήρες της να βρίσκονται στο βάθρο. Αυτό συμβαίνει για 5η φορά φέτος, μετά το Μπαχρέιν, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κορέα.
Xωρίς να πιέσει αλλά και να πιεστεί ιδιαίτερα ο Lewis Hamilton έφερε τη Mercedes στην 5η θέση, τη στιγμή που πίσω του εξελίχθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα μάχη που κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος, ανάμεσα στον Fernando Alonso και τον Nico Hulkenberg.
Ο Ισπανός είχε περάσει τον Γερμανό στον 45ο γύρο, αλλά στο τέλος ο πιλότος της Sauber πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, πίεσε, επιτέθηκε, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να περάσει.
Στην 7η θέση τερμάτισε ο Sergio Perez με την McLaren, ενώ 8ος ήταν ο Valtteri Bottas που πανηγύρισε τους πρώτους του βαθμούς στη Formula 1.
Tην πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Nico Rosberg και ο Jenson Button που πέρασε στον τελευταίο γύρο τον Daniel Ricciardo.
Το Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 24 του μηνός με τον αγώνα του Interlagos.

Δεν υπάρχουν σχόλια: