14/11/13

Η Αegean εξαγόρασε την Hess Bunkering

Στην εξαγορά της αμερικάνικης εταιρείας HESS CORPORATION (NYSE: HES) προχώρησε η Aegean Marine Petroleum Network Inc.(NYSE: ANW), μπαίνοντας και στην αγορά των ΗΠΑ. Πρόκειται για εταιρεία που δραστηριοποιείται στον εφοδιασμό πλοίων με καύσιμα (bunkering).
Η ΗESS CORPORATION είναι ο κυρίαρχος προμηθευτής ναυτιλιακών καυσίμων κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ. Οι σταθμοί της HESS Βunkering προμηθεύουν πλοία σε λιμάνια με πολύ μεγάλη κίνηση, όπως  της Νέας Υόρκης, Φιλαδέλφειας, Pes, Βαλτιμόρης, Norfolk και Charleston, στα οποία διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους (tank storage) χωρητικότητας 250.000 κυβικών μέτρων (Μ3). 
Στον τομέα των ναυτιλιακών καυσίμων ο ετήσιος μέσος όρος των πωλήσεων της HESS ανήλθε στα 1,8 εκ τόνους  και ο ετήσιος τζίρος περίπου στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Η συγκεκριμένη εξαγορά, εκτός του ότι σηματοδοτεί την είσοδο της Aegean στην αγορά των Η.Π.Α., καθιστώντας την κυρίαρχο στην Ανατολική Ακτή, της επιτρέπει επιπλέον να επεκτείνει τη συνεργασίες της με πελάτες από τις ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων» επισημαίνει  η διοίκηση της Aegean στο ενημερωτικό σημείωμα προς το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Στέλεχος της διοίκησης της Aegean, αναφερόμενο στην εξαγορά της HESS Bunkering, σχολίασε: «H Hess Corporation έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο σταθμών και πελατών και είμαστε σίγουροι ότι η Aegean, με την εξειδίκευση και την εμπειρία που διαθέτει, θα το αξιοποιήσει και θα το επεκτείνει ακόμα περισσότερο» και προσέθεσε:
« Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι νέες δυνατότητες που μας δίνει η εξαγορά της HESS Bunkering, θα ενδυναμώσουν το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιό μας, θα εμπλουτίσουν τον αριθμό των πελατών μας και θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για τους μετόχους.»
 Οι διαδικασίες της εξαγοράς και ο πλήρης έλεγχος της HESS από την ANW αναμένεται να ολοκληρωθούν το διάστημα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (2013).
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: