14/11/13

Sos για το μέλλον του κλάδου εκπέμπει η Ένωση Αλουμινίου μετά την καταγγελία της ΔΕΗ για την Αλουμίνιον

Εκπροσωπώντας τις βιομηχανίες παραγωγής και μεταποίησης αλουμινίου της Ελλάδος, έναν κλάδο με ιστορία 65 χρόνων που δίνει απασχόληση σε περίπου 30.000 χιλιάδες ανθρώπους και είναι ο δεύτερος πλέον εξαγωγικός κλάδος με το 2ο υψηλότερο (θετικό) εμπορικό ισοζύγιο, η Ελληνική Ένωση Αλουμίνιου, της οποίας η εταιρεία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ A.E. είναι μέλος από ιδρύσεως της, επεσήμανε τα ακόλουθα:
«Η απόφαση της ΔΕΗ να καταγγείλει τη συμβατική σχέση με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ A.E., θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τις βιομηχανικές μονάδες του κλάδου μας. Ανησυχούμε για το μέλλον όλου του κλάδου αλουμινίου, καθώς, όπως είναι γνωστό, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ A.E. είναι ο μοναδικός παραγωγός πρωτόχυτου αλουμινίου στην Ελλάδα και ο εγχώριος προμηθευτής των ελληνικών βιομηχανιών μεταποίησης αλουμινίου.
Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανιών αλουμινίου της Ε.Ε. και έδειξε ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαϊκών παραγωγών πρωτόχυτου αλουμινίου.
Σε ένα τέτοιο τοπίο αβεβαιότητας όλη η Ευρώπη προσπαθεί να βρει τρόπους περιορισμού της αποβιομηχάνισης της και στήριξης της βιομηχανίας αλουμινίου και των χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου ζητά από την ελληνική πολιτεία να συμπλεύσει με την υπόλοιπη Ευρώπη στην προσπάθεια στήριξης της βιομηχανίας αλουμινίου και να μην επιτρέψει να χαθεί καμία βιομηχανία και καμία θέση εργασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου μας προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: