14/11/13

Δημοσκόπηση

Αν διάβαζε κανείς σήμερα το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή, θα έλεγε ότι έχουμε… επαναστατική κυβέρνηση της Αριστεράς. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν στο θολωμένο τους μυαλό ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται πολλές μονάδες της ΝΔ και ο Τσίπρας είναι πολύ μπροστά από τον Σαμαρά.
Τζάμπα κόπος με την προπαγάνδα. Όπως και τζάμπα οι μαγκιές στη Βουλή και εκτός αυτής. Το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να πάρει κεφάλι, δεν πείθει και δεν προκαλεί κανένα ρεύμα προς τα Αριστερά. Αντίθετα, η κυβέρνηση, παρ’ ότι σε μια δύσκολη περίοδο, με τις διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη, με τις πιέσεις για νέα μέτρα να εντείνονται, και με το φόρο ακινήτων να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, δείχνει να αντιστέκεται.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Pulse RC ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόλις μισή μονάδα έναντι της ΝΔ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί αύριο Πέμπτη στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι», στην πρόθεση ψήφου έρχεται πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει το 21,5% των προτιμήσεων.
Στη δημοσκόπηση της Pulse για το μήνα Οκτώβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε ποσοστό 24,5% και η ΝΔ 23,5%. Δηλαδή τα ίδια, παρά τις θύελλες που έχουν περάσει.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10,5%, αυξημένο κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Αυτό ασφαλώς προβληματίζει τα κόμματα που βλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή κρατά τις δυνάμεις της και είναι σταθερά σε διψήφιο ποσοστό.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.
Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,5% των ερωτηθέντων, ενώ το λευκό και η αποχή ανέρχονται στο 10,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: