21/11/13

Προϋπολογισμός 2014 με πρόβλεψη εσόδων 2,2 δισ. από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Με τους ελεύθερους επαγγελματίες να μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών, ο στόχος του 2014 για τα έσοδα από την φορολόγηση των Νομικών Προσώπων είναι να ανέλθουν στα 2,2 δισ. ευρώ, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αντιμετωπίζονται πλέον ως επιχειρήσεις.
 
Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης αναμένεται να φθάσουν τα 200 εκατ. ευρώ παρά τη φετινή υστέρηση των 500 εκατ. ευρώ, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα διευρυνθεί η κατανάλωση. Για το ΦΠΑ στην εστίαση, τα στοιχεία, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο είναι ενθαρρυντικά και ίσως παραμείνει σε ισχύ ενω από τον φόρο ακινήτων η διαφορά τοποθετείται στα 200 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το στόχο που έχει θέσει η τρόικα για έσοδα 2,65 δισ. ευρώ. Το κενό αναμένεται να καλυφθεί από τις περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
 
Το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή, προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ για φέτος και 5,399 δισ ευρώ . Χωρίς να υπολογίζονται οι επιστροφές από τις Κεντρικές Τράπεζες το πρωτογενές αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στον πίνακα παρακάτω, θα είναι σχεδόν 3 δισ ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: