15/11/13

Ο Βενιζέλος και κατ' επέκταση ο Σαμαράς υποβίβασε την Κυπριακή Δημοκρατία σε Κοινότητες

Φωτογραφίες και βίντεο από τον ΑΤΤΙΛΑ 1 και τον ΑΤΤΙΛΑ 2 έδωσε στην δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα, την ίδια ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ε.Βενιζέλος, δέχεται επίσημα στην Αθήνα τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων.
Σε μια επίσκεψη που ουσιαστικά σηματοδοτεί την αναγνώριση του ψευδοκράτους ή στην καλύτερη περίπτωση υποβιβασμού του κυπριακού κράτους σε "ελληνοκυπριακή κοινότητα" αφού έτσι συμφώνησε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ε.Βενιζέλος να δεχθεί ο Α.Νταβούτογλου τον αντίστοιχο Κύπριο εκπρόσωπο.
Από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε συγκεκριμένα ότι "Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και προκειμένου να διευκολυνθεί (σ.σ.: !!!) η απευθείας επαφή του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή (σ.σ.: προσέξτε διατύπωση: Όχι του "εκπροσώπου της κυπριακής κυβέρνησης", αλλά του "Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή"! Δηλαδή ο Ε.Βενιζέλος κατάργησε την κυπριακή κυβέρνηση!) με την Τουρκική κυβέρνηση,συμφώνησε να υπάρξει συνάντηση στο αντίστοιχο επίπεδο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας".
Δηλαδή κατά τον Ε.Βενιζέλο, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος, την Κύπρο και με μία κοινότητα, την τουρκοκυπριακή, αλλά με δύο κοινότητες την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή!
Και μετά μας φταίει ο Ρ.Τ.Ερντογάν που δήλωσε ότι "Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος";

Δεν υπάρχουν σχόλια: