21/11/13

Κάθε μήνα πλέον οι εισφορές στον ΟΑΕΕ

Τρεις τροπολογίες για τον ΟΑΕΕ με στόχο την ενίσχυση των εσόδων του Οργανισμού θα συνοδεύουν το σχέδιο νόμου του υπ. Εργασίας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως αύριο (εκτός απροόπτου). 
 
Σύμφωνα με την "Καθημερινή" η πρώτη προβλέπει τη θέσπιση μηνιαία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών και όχι ανά δίμηνο, όπως ισχύει σήμερα.
 
Επιπλέον, με τις άλλες δύο τροπολογίες θα διευρυνθεί η ασφαλιστική βάση του οργανισμού ως εξής:
 
Α) Δρομολογείται η ένταξη στον ΟΑΕΕ των νέων ασφαλισμένων σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους εφόσον ασκούν δραστηριότητα η οποία υπάγεται στον οργανισμό αλλά έχουν εξαιρεθεί με τους ισχύοντες νόμους. Για τους παλαιούς ασφαλισμένους, εντέλει, δεν μεταβάλλεται το καθεστώς ασφάλισης (κυρίως στον ΟΓΑ). 
 
Β) Στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ θα υπάγονται όλοι όσοι ασκούν σχετική δραστηριότητα ε τον φορέα ασφάλισης, αλλά δεν υποχρεούνται μέχρι σήμερα να ασφαλίζονται σε αυτόν λόγω της περιστασιακής και για μικρό χρονικό διάστημα ασφάλισης στο ΙΚΑ. Στο εξής, αυτή η κατηγορία ασφαλισμένων θα μπορεί να εξαιρεθεί από τον ΟΑΕΕ μόνο εάν έχει πλήρη χρόνο ασφάλισης στο ΙΚΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: