14/11/13

Ανασφάλιστοι ζητούν πίσω τα ένσημά τους από τον ΟΑΕΕ

«Κίνημα» για την  επιστροφή των ενσήμων τους έχουν δημιουργήσει οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ που απευθύνθηκαν και στον Συνήγορο του Πολίτη  επισημαίνοντας  από την αρχή της κρίσης δε μπορούν να αντεπεξέλθουν  στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών με αποτέλεσμα να μένουν εκτός ασφάλισης και χωρίς περίθαλψη. Ωστόσο ο ΟΑΕΕ συνεχίζει να τους χρεώνει με υπέρογκα ποσά τόκους και προσαυξήσεις.
Σε επιστολή τους προς τον ΟΑΕΕ  διαμαρτύρονται  γιατί τους χρεώνει για παροχές που δεν έχουν, αφού δεν πληρώνουν και δε δικαιούνται έχουν βιβλιάριο υγείας. Διερωτώνται μάλιστα, μήπως εάν πληρώσουν τα χρέη, ο ΟΑΕΕ  θα τους παράσχει και «αναδρομική ιατροφαρμακευτική κάλυψη»;
Αυτό που ζητούν οι ανασφάλιστοι του Οργανισμού, είναι να  διαγραφούν τα χρόνια που χρωστάνε στο εν λόγω ταμείο από τα συντάξιμα και ας τους δώσουν αναλογικά ό,τι έχουν πληρώσει. Πολλοί κινητοποιούνται και στο διαδίκτυο ζητώντας από τους ανασφάλιστους να στείλουν επιστολές  διαμαρτυρίας προς τον ΟΑΕΕ έως τις 15 Δεκεμβρίου.
Ο Συνήγορος του Πολίτη  απαντά στους αποστολείς των διαμαρτυριών  πως  θα ξεκινήσει διαμεσολαβητική προσπάθεια προς τους αρμόδιους φορείς που θα αφορά μεταξύ άλλων τόσο το θέμα της παροχής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους τους πολίτες, όσο και τη δυνατότητα παροχής περισσότερων διευκολύνσεων και ευνοϊκότερων ρυθμίσεων για την εξόφληση καθυστερούμενων οφειλών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: