12/3/14

Στη Μαρινόπουλος με franchise τα 149 σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης

Συμβόλαιο δικαιόχρησης με την εταιρεία Karipidis Bros, στην ιδιοκτησία της οποίας περιήλθε η εταιρεία σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης Α.Ε., υπέγραψε ηΜαρινόπουλος Α.Ε.

Η σχετική συμφωνία αφορά στο σύνολο του δικτύου των 149 καταστημάτων της Αρβανιτίδης Α.Ε., το οποίο πλέον θα λειτουργεί υπό καθεστώς δικαιόχρησης(franchise), με τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας να μετονομάζονται άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express, αναβαθμίζοντας πλήρως την εικόνα και την οργάνωσή τους.

Σε ό,τι αφορά την αποθήκη που λειτουργεί η Αρβανιτίδης Α.Ε. στη Βέροια, εφεξής θα τροφοδοτεί τα καταστήματα του δικτύου με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα προϊόντα με σήμα «Carrefour».

Η Karipidis Bros απέκτησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Αρβανιτίδης, που εδώ και καιρό βρισκόταν σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση, με τα καταστήματά της να αδειάζουν από προϊόντα και τους 1.500 εργαζομένους να είναι απλήρωτοι σχεδόν έξι μήνες.
Μέσω της Αρβανιτίδης,  η Μαρινόπουλος ισχυροποιεί τη θέση της στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ θα αυξήσει σημαντικά τον τζίρο της, εκτιμάται μέχρι και 200 εκατ. ευρώ, τροφοδοτώντας με προϊόντα της τα 149 καταστήματα της Αρβανιτίδης Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: