20/3/14

Δύο νομοσχέδια για τη ψήφιση της συμφωνίας με την τρόικα

Καθοριστικός για την ψήφιση της συμφωνίας με την τρόικα θα είναι ο τρόπος που οι ρυθμίσεις θα παρουσιαστούν στη Βουλή καθώς ήδη βουλευτές έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα τις ψηφίσουν εάν είναι σε ένα μόνο νομοσχέδιο.
Ο τρόπος που θα περάσουν τα νέα μέτρα από τη Βουλή ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης Α. Σαμαρά - Ε.Βενιζέλου σήμερα το μεσημέρι αλλά και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες την Πέμπτη, όπου όπως αναμένεται θα ανοίξει τη συζήτηση του ελληνικού χρέους.
Οι δύο αρχηγοί εξέτασαν δύο εκδοχές, είτε να περάσουν οι ρυθμίσεις σε ένα και μόνο νομοσχέδιο με ένα άρθρο είτε σε ένα πολυνομοσχέδιο με πολλά άρθρα είτε ακόμα σε δύο ξεχωριστά νομοσχέδια. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι θα υπάρξει ξεχωριστό νομοσχέδιο για το θέμα των τραπεζών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην ψήφιση των μεταρρυθμίσεων στη Βουλή. Αν και είναι εξεφρασμένες οι αντιρρήσεις στελεχών της κυβέρνησης καθώς και κυβερνητικών βουλευτών.
Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά τη διαφαινόμενη διαφοροποίηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου για τις ρυθμίσεις στο γάλα αλλά και την εκφρασμένη διαφοροποίηση εδώ και ημέρες του βουλευτή Περιφέρειας Αττικής Γιώργου Βλάχου για τις ρυθμίσεις σε γάλα, αρτοποιία, βιβλία και φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: