16/1/14

Ανεξέλεγκτα δάνεια έδινε ο Φιλιππίδης είπε στην βουλή ο Προβόπουλος

Καταπέλτης εναντίον της πολιτικής της διοίκησης του Άγγελου Φιλιππίδη στο ΤΤ που έδινε, όπως υποστηρίζει, ανεξέλεγκτα δάνεια χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει την Κεντρική Τράπεζα,  εμφανίστηκε στη Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος. 
 
Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με αφορμή την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ αλλά και τις τραπεζικές - οικονομικές εξελίξεις ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι το 2009 διαπίστωσε ότι το ΤΤ χορηγεί δάνεια σε εμπορικές επιχειρήσεις χωρίς να ενημερώσει την Κεντρική Τράπεζα ενώ τον Οκτώβριο του ιδίου έτους είχε ζητήσει τα οποιαδήποτε δάνεια να δίνονται κατόπιν ελέγχου της ΤτΕ, η οποία και θα διαπίστωνε την επάρκεια των διορθωτικών ενεργειών. 
 
Μάλιστα ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε πως το 2011 η Blackrock διαπίστωσε ότι το ΤΤ είχε τον υψηλότερο δείκτη εκτιμώμενων ζημιών στα επιχειρηματικά δάνεια απ' οποιαδήποτε άλλη τράπεζα σε ποσοστό 33,2%. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο τουλάχιστον δύο φορές η ΤτΕ παρενέβη στην περίπτωση των δανείων του ΤΤ, ενώ επιχειρηματολόγησε γιατί η τράπεζα δεν ήταν βιώσιμη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: