11/1/14

Συνελήφθη στην Τουρκία το λαμόγιο Α.Φιλιππίδης και όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως άφηνε να εννοηθεί στις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις.

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Τουρκία έπειτα από την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Ο κ.Φιλιππίδης, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην παροχή επισφαλών δανείων στην πολύκροτη υπόθεση του ΤΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Φιλιππίδης συνελήφθη στην Τουρκία, καθώς οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές μετέτρεψαν, χθες Παρασκευή, το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του σε διεθνές.

Φέρεται ότι εντοπίστηκε μέσω του κινητού του τηλεφώνου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε δώσει συνεντεύξεις προς ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές ότι συνελήφθη άτομο, πιθανότατα ο ΄Αγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και οι τουρκικές αρχές ζήτησαν στοιχεία μέσω της διεθνούς συνεργασίας προκειμένουν να γίνει ταυτοποίηση του συλληφθέντος, τα οποία αποστέλλονται αυτή την ώρα. 

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τις ελληνικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: