13/1/14

Στις τράπεζες για παράβολα, τέλη και κάθε είδους φόρους

Στις τράπεζες θα εξοφλούνται τα εκατοντάδες παράβολα που πρέπει να καταβάλλονται από τους πολίτες, με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας «e- παράβολο», έτσι που στο εξής οι εφοριακοί που απασχολούνται στα ταμεία των ΔΟΥ, θα αξιοποιηθούν στο ελεγκτικό έργο. 
 
Συγκεκριμένα, με ηλεκτρονικούς κωδικούς αντικαθιστά το υπουργείο Οικονομικών τα 1.800 παράβολα που εξοφλούνται στις εφορίες.
 
Το ηλεκτρονικό παράβολο τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή από τα μέσα του 2013 αλλά μόνο για τρία παράβολα που αφορούν το υπουργείο Μεταφορών: τα παράβολα αδειών οδήγησης, το χαρτόσημο άδειας οδηγού και την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.
 
Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας «e-παράβολο» ο φορολογούμενος θα μπορεί να εξοφλεί παράβολα γάμου, άδειας οδήγησης, μήνυσης, νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ΚΤΕΟ ή οποιοδήποτε από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα που ισχύουν σήμερα.
 
Έτσι, σταδιακά, η εξόφληση όλων των φόρων θα γίνεται αποκλειστικά στις Τράπεζες, ενώ με την αποσύνδεση πάσης φύσεως δήλωσης από την πληρωμή του φόρου , θα επεκταθεί και η δυνατότητα δημιουργίας Ταυτότητας Οφειλής για κάθε είδους ληξιπρόθεσμη φορολογική οφειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: