16/1/14

Δημοσκόπηση

Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει “κεφάλι” σε δημοσκόπηση της GPO ο ΣΥΡΙΖΑ στην Α' και Β' Αθήνας.
Στη δεύτερη θέση η Νέα Δημοκρατία με χαμηλή συσπείρωση και ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων της περνά στο χώρο της αδιευκρίνιστης ψήφου των αναποφάσιστων. Το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκδήλωση της Κεντροαριστεράς των 58, βρίσκεται σε αμφίβολα όρια εκλογικής ύπαρξης. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα της ΔΗΜΑΡ. Παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, η Χρυσή Αυγή παραμένει σε υψηλά δημοσκοπικά επίπεδα, σταθερά τρίτη, ενώ το ΚΚΕ  καταγράφει μικρή αλλά σταθερά ανοδική τάση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, παρά τη σημαντική κάμψη τους από τις εκλογές, διατηρούνται σε επίπεδα αξιοσημείωτης παρουσίας.
Σε ό,τι αφορά τις Ευρωεκλογές το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξάνει ακόμη περισσότερο, ενώ η πιθανότητα μεγάλης αποχής φαίνεται ισχυρή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό του Newpost.gr,  στην πρόθεση ψήφου αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές στην Α' Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει  ποσοστό 19,8%, έναντι 19% για τη ΝΔ, 10,5% για τη ΧΑ και 3,8% για το ΠΑΣΟΚ. Η ίδια περιφέρεια για τις ευρωεκλογές δίνει 18,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, 18% στη ΝΔ, 9,1% στη ΧΑ και 3,6% στο ΠΑΣΟΚ.
Στη Β' Αθήνας, εάν αύριο γίνονταν εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε το 24,4%, η ΝΔ 16,9%, η ΧΑ 7,9% και το ΠΑΣΟΚ 3,9%, ενώ για τις ευρωεκλογές τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, ΝΔ 16,4%, ΧΑ 7,9%, ΠΑΣΟΚ 3,9%.
Στην περιφέρεια τέλος, στην πρόθεση ψήφου για εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24,6%, η ΝΔ 16,9%, η ΧΑ 11,1% και το ΠΑΣΟΚ 3%. Για τις ευρωεκλογές αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η ΝΔ 13,5%, η ΧΑ 8,6% και το ΠΑΣΟΚ μόλις 2,9%


Δεν υπάρχουν σχόλια: