21/1/14

Αυτοί είναι οι 17 Δήμοι απ' τους οποίους θα ξεκινήσουν οι απολύσεις υπαλλήλων

Από 17 δήμους που βρίσκονται στο "κόκκινο" και δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων αλλά και οι απολύσεις προσωπικού απ' τις δημοτικές επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν, σύμφωνα με το "Εθνος". 
 
Η εφημερίδα δημοσιοποιεί σήμερα τα στοιχεία με τους δήμους με τα μεγαλύτερα ελλείμματα, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να μεταφέρουν προσωπικό από τις κεντρικές υπηρεσίες σε άλλους δήμους προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, αφού παρά την εξυγίανση που επιχειρήθηκε δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους.
 
Οι απολύσεις προσωπικού θα προσμετρηθούν στις 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις από το Δημόσιο που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο 2014.
 
Υπολογίζεται ότι οι 17 δήμοι διατηρούν 18 δημοτικές επιχειρήσεις εκ των οποίων το 60% αφορούν σε  κοινωφελείς εταιρείες των δήμων που διέπονται από ειδικό καθεστώς, λόγω «Καλλικράτη». Οι συγκεκριμένες δημοτικές επιχειρήσεις στηρίζονται σε χρήματα των δήμων και δεν έχουν κανένα έσοδο. 

Στους παραπάνω δήμους θα εφαρμοστεί πρόγραμμα περικοπών, κυρίως σε έξοδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ, αλλά και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δομών, απ' όπου θα προκύψει και το πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλους δήμους.
 
Στην περίπτωση που ο εργαζόμενος αρνηθεί τη μετακίνηση, όπως προβλέπεται από το νόμο, απολύεται αυτόματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: