16/1/14

Τον Μάιο θα εξοφλήσει πλήρως το ομολογιακό δάνειο των 145 εκατ. ευρώ που είχε λάβει για επενδύσεις

Στην πλήρη αποπληρωμή του κοινού κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 145 εκατ. ευρώ,  που έχει λάβει για την υλοποίηση του επενδυτικού της  προγράμματος της θα προχωρήσει τελικά τον ερχόμενο Μάιο η της Jumbo.
Μάλιστα, η διοίκηση κ. Απ. Βακάκη ομίλου, που βλέπει θετικές επιδόσεις, πάνω από τις αρχικές της προβλέψεις για τη χρήση του 2013/ 2014 θα ζητήσει στη συνέλευση της 12ης Φεβρουαρίου από τους μετόχους και τη λήψη ειδικής απόφασης για τη μεταβίβαση προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του δικαιώματος έκδοσης κοινών ομολογιακών δανείων της εταιρείας. Ο υφιστάμενος σήμερα μεσομακροπρόθεσμος δανεισμός της εταιρείας αποτελείται από ένα κοινοπρακτικό κοινό ομολογιακό δάνειο, συνολικού ποσού 145 εκατ. ευρώ, επταετούς διάρκειας, που παρέχει στις δικαιούχους ομολογιούχους τράπεζες το δικαίωμα προς απόληψη τόκου και το οποίο θα εξοφληθεί κανονικά από την εταιρεία, η οποία διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα, το μήνα Μάιο 2014. Δεδομένης της προγραμματισμένης εξόφλησης του ισχύοντος σήμερα ομολογιακού δανείου, κρίνεται επωφελές από τη διοίκηση του κ. Βακάκη να ζητήσει τη μεταβίβαση του δικαιώματος έκδοσης κοινών ομολογιακών δανείων, ώστε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να προβεί άμεσα σε νέες συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις με τις ενδιαφερόμενες τράπεζες για να μην υπάρχει οποιαδήποτε χρονική καθυστέρηση.
Υπενθυμίζεται ότι στη συνέλευση του Φεβρουαρίου θα αποφασισθεί και η διανομή δωρεάν μετοχών προς τους μετόχους, σε αναλογία 1 νέας για 22 παλαιές μετοχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: