14/1/14

Σπάει το μονοπώλιο της Aegean στα εσωτερικά δρομολόγια η Ryanair

Τη δημιουργία βάσης στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" ανακοίνωσαν σήμερα οι επικεφαλής της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας φθηνού κόστους Ryanair σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν. 
 
Μάλιστα η εταιρεία από τη νέα σαιζόν θα κάνει και εσωτερικά δρομολόγια "σπάζοντας" κατ' ουσίαν το μονοπώλιο της Aegean και μάλιστα προωθώντας ανταγωνιστικές τιμές με τα εισιτήρια να ξεκινούν από 12 ευρώ ! Μάλιστα κρατήσεις θα μπορούν να γίνονται ακόμα και από σήμερα. 
 
Από την Αθήνα η Ryanair θα πετάει προς έξι νέους προορισμούς (προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη), με 154 εβδομαδιαίες πτήσεις και υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει 1,2 εκατ. επιβάτες ετησίως.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συνολική επένδυση που θα πραγματοποιήσει η Ryanair στη χώρα ανέρχεται στο ποσό των 280 εκατ. δολ. και η βάση που θα δημιουργήσει η αεροπορική στην Αθήνα αποτελεί μέρος αυτής της επένδυσης. Η βάση θα λειτουργήσει από τον Απρίλιο και θα «φιλοξενεί» 2 αεροσκάφη της Ryanair.
 
Η εταιρεία θα εγκαταστήσει ακόμη ένα αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη και εκτιμά ότι οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα θα δημιουργήσουν άμεσα και έμμεσα 1.200 νέες θέσεις εργασίας (αφορούν στη βάση που θα δημιουργήσει στην Αθήνα).


Δεν υπάρχουν σχόλια: