22/9/13

Ισοπεδωτικός Vettel στην Σιγκαπούρη

Το 4ο Πρωτάθλημα είναι πλέον πιο κοντά για τον Γερμανό που για 3η συνεχή χρονιά φεύγει νικητής από τη Σιγκαπούρη. 2oς ο Alonso, 3ος ο Raikkonen.
Μπορεί να απομένουν έξι αγώνες για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος και 150 διαθέσιμοι βαθμοί, ωστόσο με τέτοιες ισοπεδωτικές εμφανίσεις από το δίδυμο Sebastian Vettel - Red Bull είναι σχεδόν απίθανο να αλλάξει ο Πρωταθλητής.
Στη Σιγκαπούρη ο 26χρονος Γερμανός πανηγύρισε την 7η φετινή του νίκη, 33η στην καριέρα του, η οποία μάλιστα ήρθε με grand chelem (pole position, νίκη, ταχύτερος γύρος, επικεφαλής του αγώνα από την αρχή ως το τέλος) και του έδωσε προβάδισμα 60 βαθμών από τον 2ο της βαθμολογίας, Fernando Alonso.
Ούτε η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 25ο γύρο μετά το ατύχημα του επόμενου team-mate του, Daniel Ricciardo στάθηκε ικανή να του κόψει τη φόρα. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε χτίσει διαφορά της τάξης των 10,9 δευτερολέπτων από τον 2ο Nico Rosberg και σχεδόν 20" από τον Alonso. Παρότι οι διαφορές εκμηδενίστηκαν, ο Vettel κατάφερε και πάλι μέσα σε 1-2 γύρους να χτίσει σημαντική διαφορά κόβοντας τα φτερά των αντιπάλων του.
Η πτώση της καρό σημαίας βρήκε τον επί τρία συναπτά έτη Παγκόσμιο Πρωταθλητή να έχει κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου τίτλου, διαλύοντας συνάμα την ψυχολογία των αντιπάλων ή καλύτερα του αντιπάλου του (Alonso).
Σκεφτείτε ότι ο Ισπανός, που διατηρεί ελπίδες για τίτλο, τερμάτισε 32,6" πίσω από τον νικητή, έχοντας κάνει πολύ καλό αγώνα. Ο Alonso ξεκίνησε πολύ καλά καταφέρνοντας να κερδίσει 4 θέσεις στην εκκίνηση και από 7ος να σκαρφαλώσει στην 3η θέση. Μέχρι την παρουσία του SC δεν έδειχνε ικανός για κάτι καλύτερο με βάση τουλάχιστον την έως εκείνη τη στιγμή απόδοσή του, αλλά και την απόδοση του Rosberg. Με την εμφάνιση του SC μπαίνει στα pits, βάζει φρέσκο σετ μεσαίας γόμας με στόχο να φτάσει με αυτό μέχρι το τέλος. Η ριψοκίνδυνη στρατηγική απέδωσε καρπούς και έτσι μπόρεσε να περιορίσει τη ζημιά.
Στην 3η θέση, βρέθηκε ο Kimi Raikkonen που έκανε υπερπροσπάθεια, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στη μέση, έχοντας ξεκινήσει από τη 13η θέση.
Ο Nico Rosberg που για μεγάλο διάστημα ήταν 2ος, έχασε έδαφος μετά το 2ο pit stop, αλλά τελικά κατάφερε στο τέλος να κερδίσει κάποιες θέσεις και να τερματίσει 4ος. Στην 5η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton, ενώ 6ος ήταν ο Felipe Massa. Ο Jenson Button έφτασε κοντά στο να χαρίσει το πρώτο βάθρο της χρονιάς στη McLaren, καθώς μέχρι τον 54ο γύρο (σε σύνολο 61) ήταν 3ος, ωστόσο η φθορά των ελαστικών ήταν τέτοια που δεν του το επέτρεψε. Η πτώση της καρό σημαίας τον βρήκε στην 7η θέση με τον ομόσταβλό του, Sergio Perez να ακολουθεί στην 8η. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Nico Hulkenberg και ο Adrian Sutil.
Άτυχος στάθηκε ο Mark Webber που εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο από πρόβλημα στον κινητήρα. Στους άτυχους και ο Romain Grosjean που εγκατέλειψε από πρόβλημα στην ψύχη του κινητήρα στον 38ο γύρο. Ο Γάλλος είχε βρεθεί πίσω από τον Alonso μετά την αποχώρηση του SC από την πίστα στον 30ο γύρο και είχε ελπίδες για καλό αποτέλεσμα, μέχρι τη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα.
Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 6 Οκτωβρίου με τον αγώνα της Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: