20/9/13

Ανασφάλιστοι σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες ! Δεν έγινε και τίποτα, να προστατέψουμε την δημοκρατία!

Σχεδόν 4 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι, που σημαίνει ότι δε διαθέτουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός. Την ίδια στιγμή με εγκύκλιο του καλεί τους φαρμακοποιούς να μην χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα.
Σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για το χώρο της Υγείας με θέμα "Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα", ο κ. Κοντός δήλωσε πως ο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί σήμερα 6.171.000 πολίτες με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ οι ανασφάλιστοι ανέρχονται στους 3.068.000.
Ωστόσο, ο τελευταίος αριθμός  δεν περιλαμβάνει πολλούς από τα 3.300.000 εκατομμύρια πολίτες, όπως εμπόρους που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους ή οικοδόμους που δε βρίσκουν πια μεροκάματα, οι οποίοι φέρονται να μην έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα.
Ανάμεσά τους πιθανότατα υπάρχουν κάποιοι που είναι εγγεγραμμένοι σε δύο Ταμεία ή έχουν αλλάξει κάποια στιγμή ασφαλιστικό φορέα. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των 3.000.000 ανασφάλιστων πολιτών φαίνεται πως είναι κατώτερος από τον πραγματικό αριθμό, με κάποιους ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτός να αγγίζει και τα 4.000.000.
Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι ανασφάλιστοι, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. “Σίγουρα είναι πάρα πολλοί” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η κατάσταση πλέον με την ανεργία στη χώρα μας έχει ξεφύγει πλήρως.  
Ο υπουργός Υγείας πάντως υποστήριξε: «Πρόσβαση έχουν όλοι στην περίθαλψη. Έχουν παροχές υγείας αν πάνε στα επείγοντα. Αλλά μπαίνει κανείς σε μια διαδικασία μετά, αν έχει να πληρώσει ή όχι. Αν δεν πληρώνει το ταμείο του, κάπου πρέπει να χρεώσει το νοσοκομείο» σημείωσε.
Μάλιστα ο υπουργός Υγείας για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του υποστήριξε ότι για το λόγο αυτό έχουν ήδη εκδοθεί 15.000 εισιτήρια για δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ (3 εξετάσεις και επισκέψεις) σε ένα σύνολο 40.000 αιτήσεων που έχουν γίνει ενώ θα διανεμηθούν 900.000 συσκευασίες φαρμάκων (προσφορά του ΣΦΕΕ) σε όσους έχουν ανάγκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: