12/9/13

Κάνουν τα πάντα για να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις στην χώρα οι δοσίλογοι. Τέλος στην υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος

Τον "πόλεμο" μεταξύ εγχώριων και πολυεθνικών γαλακτοβιομηχανιών αναμένεται να αναζωπυρώσει η κατάργηση της υποχρέωσης της πρώτης ύλης στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία επήλθε με το νέο αγορανομικό κώδικα.
Όπως γράφει η "Καθημερινή" ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά επιχειρήσεων, ενώ ξεκίνησε στο παρασκήνιο κόντρα μεταξύ των εταιρειών.
Το υπουργείο Ανάπτυξης από την πλευρά του επικαλείται τις πιέσεις που δέχθηκε από την Κομισιόν για την άρση της υποχρέωσης.
Σε κάθε περίπτωση η κατάργηση της υποχρέωσης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος αναμένεται να ευνοήσει τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος, κυρίως από βαλκανικές χώρες, επιφέροντας ισχυρό πλήγμα στην εγχώρια κτηνοτροφία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών, που αντικατέστησαν τον αγορανομικό κώδικα δεν αναφέρεται πουθενά η υποχρέωση αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος. Επιπλέον στο άρθρο 140 προβλέπεται η κατάργηση σειράς αγορανομικών διατάξεων, μεταξύ των οποίων και η αγορανομική διάταξη με την οποία το 2010 είχε θεσπισθεί η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος επί των συσκευασιών των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Σε ισχύ παραμένει μόνο η αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος για τα προϊόντα γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: