25/11/10

Citibank Ελλάδος: Κλείνουν 31 καταστήματα


Τη δραστική μείωση των καταστημάτων της στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε, χθες αργά, η Citibank Ελλάδος.
Συγκεκριμένα η τράπεζα κλείνει 31 από τα 72 καταστήματα του δικτύου της, ενώ ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για όσους εργαζόμενους δεν μπορούν να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα ή διοικητικές θέσεις. Η κίνηση της τράπεζας αποδίδεται από τη διοίκηση στην οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και σε γενικότερες στρατηγικές επιλογές. Η Citibank θα επικεντρωθεί σε εργασίες διαχείρισης περιουσίας και στον τομέα των πιστωτικών καρτών.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Citibank Ελλάδος δηλώνουν στη «Ν» ότι διατηρείται ακέραια η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία αλλά οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί οδηγούν την τράπεζα σε αλλαγή στρατηγικής σε αυτή τη φάση και φέρνουν ως παράδειγμα τη σημαντική μείωση της ζήτησης δανείων που χαρακτηρίζει την εγχώρια αγορά. Οσον αφορά την αποχώρηση εργαζομένων μέσω εθελούσιας εξόδου, τονίζεται από τις ίδιες πηγές ότι οι παροχές θα είναι γενναιόδωρες.

Η Citi ενισχύθηκε πρόσφατα με γνωστά στελέχη στην επενδυτική και επιχειρηματική τραπεζική, όπως με την πρόσληψη του Λίνου Λέκκα, γνωστού στελέχους του Λονδίνου, καθώς έμφαση θα δοθεί εφεξής στο wealth management, το Citigold και τις πιστωτικές κάρτες. Πρόκειται για σαφή αλλαγή προσανατολισμού της τράπεζας που δραστηριοποιείται στη λιανική τραπεζική επί σειρά δεκαετιών στην Ελλάδα και επλήγη αφενός από τη διεθνή κρίση και αφετέρου από το θέμα της διάθεσης των επενδυτικών προϊόντων της Lehman Brothers από το δίκτυο της τράπεζας, παρότι η ίδια η τράπεζα φρόντισε να αποζημιώσει πελάτες της χωρίς να έχει νομική ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: