9/11/10

Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη


Την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο κόμμα που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασαν οι βουλευτές Χ. Μαρκογιαννάκης και Κ. Κιλτίδης, την ώρα που αναπτύσσεται έντονη φημολογία και για άλλους βουλευτές και στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα που φέρονται να εξετάζουν την ένταξή τους στο νέο κόμμα.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ALTER οι κ.κ. Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος στις 21 Νοεμβρίου.

«Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω», δήλωσε ο βουλευτής Χανίων Χ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως το κόμμα της κ. Μπακογιάννη τοποθετείται «στον ευρύτατο χώρο της κεντροδεξιάς, χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια που επιχειρεί να περιορίσει την νέα ΝΔ ο κ. Σαμαράς».

Ερωτηθείς αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές, ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε ότι δεν μπορεί να πει, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει. «Θα μιλήσει ο καθένας για τον εαυτό του», συμπλήρωσε, ενώ όπως υποστήριξε, δεν γνωρίζει το όνομα του νέου κόμματος.

Στην ίδια εκπομπή ο Κώστας Κιλτίδης δήλωσε πως είναι δεδηλωμένη η πρόθεσή του εδώ και μήνες να ενταχθεί στο νέο κόμμα. «Η κ. Μπακογιάννη», τόνισε, «προκαλείται από τη μοίρα της να επιχειρήσει την αναγέννηση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης και έχω θέσει εαυτόν σε αυτή την ευρεία κεντροδεξιά παράταξη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, με όσους αγώνες και όποια πολιτική παιδεία μου χάρισε ο Θεός, για την πατρίδα, σ' αυτήν την προσπάθεια, που, ήδη, έχει ανακοινωθεί από την κ. Μπακογιάννη».

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγεται ότι ενδέχεται να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, είναι αυτά του πρώην υπουργού Ανδρέα Ανδριανόπουλου, αλλά και του κ. Θανάση Γιαννόπουλου -σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- ο οποίος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, μίλησε θετικά για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής Γ. Σγουρό. «Είχε μια θητεία μεγάλη στη νομαρχία που αντικειμενικά τουλάχιστον εγώ το λέω, δεν ήταν κακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, το επιτελείο της κ. Μπακογιάννη εργάζεται πυρετωδώς ενόψει της 21ης Νοεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθεί το όνομα, το σύμβολο και η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, στο θέατρο Μπάντμιντον. Στελέχη πραγματοποιούν επαφές σε όλη την Ελλάδα, με στόσο τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση στις 21/11. Ήδη μάλιστα, στο www.21noemvriou.gr , υπάρχουν πληροφορίες για την εκδήλωση στο θέατρο Μπάντμιντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: