29/11/10

Νέα “μαύρη τρύπα” 2,5 δισ. βλέπει η Κομισιόν!


Τα χαμόγελα για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ που δανείζεται η χώρα από τον μηχανισμό στήριξης κράτησαν λίγο, καθώς οι Βρυξέλλες έρχονται να “σφίξει” ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από την ελληνική οικονομία.

Στις φθινοπωρινές της εκτιμήσεις η Κομισιόν τα βλέπει ακόμη πιο μαύρα για την χώρα μας, σε σχέση με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται ο αρμόδιος περί τα οικονομικά Επίτροπος κ. Όλι Ρεν, το έλλειμμα της χρονιάς θα κλείσει στο 10,6% του ΑΕΠ αντί εκτίμησης για 9,4% που αναφέρεται στον προϋπολογισμό.

Μιλάμε για μια νέα τρύπα της τάξης των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ σε έλλειμμα της τάξης του 8%, έναντι ελληνικής πρόβλεψης για 7,8%, αναφέρεται η πρόβλεψη και για τη νέα χρονιά.

Οι εξελίξεις για την ελληνική οικονομία αλλά και τον τραπεζικό χώρο βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο επίκεντρο σύσκεψης του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Βασίλη Ράπανο.

Για δε τις εξελίξεις σε σχέση και με τις διαδικασίες επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανεισμού από την Τρόικα, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα αναφερθεί στη διάρκεια ομιλίας του το απόγευμα σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου μεταξύ άλλων πρόκειται να μιλήσει και ο εκ των ελεγκτών της Τρόικας κ. Ντερούζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: