11/11/10

Η Αστυνομία έδωσε φωτογραφίες του Χρήστου Τσάκαλου Καταζητείται ως ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων»


Καταζητούμενος για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι πλέον ο 31 ετών Χρήστος Τσάκαλος, αδερφός του 24χρονου Γεράσιμου ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Παγκράτι μαζί με τον 22χρονο φοιτητή του Πολυτεχνείου Παναγιώτη Αργυρού για τις αποστολές εκρηκτικών δεμάτων.

Η Αστυνομία μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο παραπέμπεται για συμμετοχή στην οργάνωση, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 σε περίπτωση που τον δουν ή γνωρίζουν κάτι για αυτόν.

Ο 31χρονος άνδρας για τον οποίο η Αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, είχε εξαφανισθεί τον τελευταίο χρόνο μαζί με το μικρότερο του αδερφό. Μάλιστα, αποτύπωμα του βρέθηκε σε φυλλάδιο μέσα στη γιάφκα της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι μετά το ντου των αρχών τον Σεπτέμβριο του 2009.

Ο Χρήστος Τσάκαλος είναι γόνος πλούσιας οικογένειας, καθώς ο πατέρας του Γεράσιμος ήταν εκτελωνιστής, συγγραφέας αλλά και στιχουργός. Μάλιστα είχε γράψει πολλά τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη ενώ η μητέρα του Αθηνά είναι καθηγήτρια φιλόλογος και πρόεδρος σε πολλά φιλοζωικά σωματεία.

Οι δύο νεαροί έμεναν σε μονοκατοικία στη Νέα Κηφισιά ενώ τον τελευταίο χρόνο μετά την εξαφάνιση τους η μητέρα τους ενοικίασε το σπίτι και μετακόμισε σε οικογενειακό κτήμα στη Σαλαμίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: