26/4/11

Trichet: “Βλέπει” κινδύνους δευτερογενών επιπτώσεων του πληθωρισμού


Τους κινδύνους δευτερογενών επιπτώσεων του πληθωρισμού υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση όσον αφορά την επαλήθευση αυτών, σύμφωνα με δημοσίευμα των φινλανδικών εφημερίδων Helsingin Sanomat και Kauppalehti, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Προς το παρόν δεν βλέπω σημαντικούς κινδύνους εμφάνισης δευτερογενών επιπτώσεων. Δεν είναι, ωστόσο, καιρός για εφησυχασμό. Θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση ώστε να αποτρέψουμε την επαλήθευση αυτών των κινδύνων», φέρεται να δήλωσε ο Trichet.

Παράλληλα, ο Trichet ανέφερε ότι η τελευταία απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25% ήταν απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών σε μεσοπρόθεσμη βάση.

«Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποτρέψουμε τις δευτερογενείς επιπτώσεις μετά την αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού», φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχιστεί η σταθεροποίηση των πληθωριστικών προσδοκιών εν μέσω αβεβαιότητας και ταραχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: