28/4/11

Mersch: Δεν είναι ευθύνη της ΕΚΤ η διάσωση τραπεζών


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παραμείνει προσηλωμένη στα σχέδια της για την εφαρμογή των προγραμμάτων διάσωσης των υπερχρεωμένων κρατών παρά τις πιθανές αρνητικές αντιδράσεις από τις χρηματοοικονομικές αγορές, δήλωσε σήμερα το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Yves Mersch.

Για την Πορτογαλία δήλωσε "ότι το πρόγραμμα θα υποβληθεί για έγκριση όταν θα θεωρήσουμε ότι είναι βιώσιμο και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επιστροφή της στην ανάπτυξη", δήλωσε ο Mersch μιλώντας σε σεμινάριο της κεντρικής τράπεζας του Λουξεμβούργου. "Οι αγορές μπορεί να έχουν διαφορετική προσέγγιση, αλλά εμείς έχουμε τη δική μας ανάλυση για τα μέτρα που θα πρέπει να δρομολογηθούν για μπει σε καλό δρόμο η χώρα", πρόσθεσε.

Ο Mersch δήλωσε πάντως ότι η ΕΚΤ δεν θεωρεί ότι η διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας αποτελεί ευθύνη της κεντρικής τράπεζας.

"Δεν έχουμε πάρει ποτέ μέτρα αποκλειστικά για να στηρίξουμε τις τράπεζες σε ένα συγκεκριμένο κράτος μέλος", υπογράμμισε ο Mersch. "Το θέμα της αναδιάρθρωσης των τραπεζών δεν αποτελεί καθήκον και στόχο της κεντρικής τράπεζας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: