14/4/11

Ξεπέρασε για 1η φορά το 13% η απόδοση του 10ετούς, νέο ρεκόρ στα CDS


Ιστορικό υψηλό καταγράφουν την Πέμπτη τόσο οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων όσο και το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας της χώρας, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Σε ιστορικό υψηλό και τo πορτογαλικά spread.

Στις υφιστάμενες ανησυχίες για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προστέθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schauble με τις οποίες άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Σχετικά με τις προοπτικές της Ελλάδας να ξαναβγεί στις αγορές το 2012, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: «Η Ελλάδα την επόμενη χρονιά έχει μεγάλες ανάγκες κεφαλαίων. Είναι καθοριστικό, η Ελλάδα να πείσει τις αγορές με την υλοποίηση των αυστηρών όρων εξυγίανσης».

Χθες τα πενταετή ελληνικά CDS διευρύνθηκαν κατά 24 μ.β. με αποτέλεσμα να καταγράψουν ιστορικά υψηλή τιμή κλεισίματος στις 1.054 μ.β. σύμφωνα με τον πάροχο CMA. Όπως αναφέρει το Bloomberg, το επίπεδο αυτό υποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει πιθανότητα 60% να χρεοκοπήσει εντός των επόμενων 5 ετών. Η ανοδική πορεία των ελληνικών CDS συνεχίζεται και την Πέμπτη καταγράφοντας νέο ρεκόρ καθώς αυτή την ώρα διαμορφώνονται στις 1.128 μ.β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: