19/4/11

Τη διοικήτρια και τον υποδιοικητή του "Αλεξάνδρα" έπαυσε ο Λοβέρδος


Την παύση της διοικήτριας και του υποδιοικητή του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, επιρρίπτει ευθύνες στην διοίκηση του νοσοκομείου για την απόφαση που έλαβε την περασμένη Τετάρτη να κλείσει την εφημερία με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν υγειονομικά υλικά και διαθέσιμες κλίνες. Σύμφωνα με το πόρισμα, η διοίκηση του «Αλεξάνδρα» έλαβε αυτή την απόφαση χωρίς να έχει πλήρη γνώση για την επάρκεια ή όχι των υλικών, χωρίς να έχει αξιολογήσει την κατάσταση και χωρίς να εκτιμήσει τις συνέπειες που θα είχε το κλείσιμο της εφημερίας.

Επίσης, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας ζητά να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στη διευθύντρια της διοικητικής υπηρεσίας, την προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας και μια διοικητική υπάλληλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, η ΕΔΕ θα συνεχιστεί υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Νίκου Πολύζου για τυχόν ευθύνες γιατρών του νοσοκομείου. «Για εμάς το θέμα δεν έληξε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται, ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Μετά την παύση της διοικήτριας, καθήκοντα διοίκησης στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» αναλαμβάνει ο διοικητής του νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου», ο οποίος θα συνδιοικεί και τα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: