15/4/11

Οι Φράγκοι δεν είναι κουτοί...


Κάποιοι στην κυβέρνηση ίσως πίστεψαν ότι εκεί στην Εσπερία τρώνε κουτόχορτο και ότι με όπλο την απειλή του ντόμινο μετά από την ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσαμε να δανειζόμαστε από κάποιο ταμείο επί δεκαετίες και να πληρώνουμε έτσι τους μισθούς του κομματικού τους κράτους. Κάνουν λάθος. Αν σήμερα δεν είναι πειστικοί ως προς το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, ας κλείσουν έγκαιρα αεροπορικά εισιτήρια για ένα μακρινό μέρος. Αν τον Ιούνιο δεν πάρουμε την δόση, δεν θα τους χωράει ο τόπος...

Μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις και όχι για μετοχοποιήσεις. Μιλάμε για πραγματικό άνοιγμα της αγοράς και όχι για παιγνίδια ισορροπιών με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Μιλάμε για ρήξη με το σπάταλο κράτος και όχι για συνδιοίκηση με τους εγκάθετους του εκάστοτε κομματικού παρακράτους. Μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς και όχι για παιγνίδια τακτικής.


Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι οπαδοί του κρατισμού, οι Φράγκοι δεν τρώνε κουτόχορτο. Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είναι ένα οδυνηρό επεισόδιο στην ιστορική πορεία της Ευρώπης, αλλά δεν πρόκειται να πονέσουν τόσο όσο νομίζουμε. Πέρυσι ναι, αλλά όσο περνάει ο καιρός οι επιπτώσεις είναι μικρότερες.


Δεν πρόκειται να μας δώσουν ούτε ένα ευρώ αν δεν είμαστε σοβαροί. Δεν είναι δυνατόν την μια μέρα να μιλάμε για ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την άλλη μέρα να βγαίνει η κυρία Μπιρμπίλη και να λέει «δεν πουλάμε». Δεν μπορούν στην Ευρώπη να ανεχτούν τις καθεστωτικές αντιλήψεις της κυρίας Κατσέλη και κάποιων άλλων κομματικών που νομίζουν ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε πάρτι με τα λεφτά των άλλων.


Τελειώνουν τα ψέματα. Για την ακρίβεια, έχουν τελειώσει. Ή σήμερα ή ποτέ! Είναι η τελευταία μας ευκαιρία πριν βουλιάξουμε στο χάος της ανυποληψίας. Και για να μην παρεξηγηθούμε: Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι κάτι που θα έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες. Πριν μερικά χρόνια βρήκαν το… εύρημα των μετοχοποιήσεων για να μην προκαλέσουν την οργή των… συνδικαλιστικών στελεχών, δηλαδή των δικών τους παιδιών. Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μην τολμήσουν σήμερα να βρουν κανένα ανάλογο «κόλπο». Οι ευρωπαίοι δεν τρώνε κουτόχορτο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: