28/4/11

Ομολογεί ότι "σήκωσε" €2,2 εκατ. ο εφοριακός-φαντομάς


Με μια ομολογία για υπεξαίρεση 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και την ολοκληρωτική άρνηση ότι εμπλέκεται άλλος πολίτης ή εφοριακός στην κoμπίνα που, όπως είπε ο συνηγόρος του, «έστησε μόνος του», εμφανίστηκε στον ανακριτή ο 50χρονος Νίκος Ανδριόπουλος, ο εφοριακός της ΚΓ΄ Αθηνών που κατηγορείται για κακουργήματα.

Ο εφοριακός συνελήφθη χθες μετά την έξοδό του από το ψυχιατρικό κατάστημα, που όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr στις 21/4 είχε εγκλειστεί «μετά από σύσταση καρδιολόγου τον οποίο είχε επισκεφθεί.

Ο 50χρονος εφοριακός που αναζητείτο είναι κατηγορούμενος, αφού σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Γ. Δραγάτση για ψευδείς βεβαιώσεις σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο εφοριακός θα υποστηρίξει στην απολογία του την ερχόμενη Δευτέρα στην 10η ειδική ανακρίτρια Αθηνών ότι «δεν εμπλέκεται άλλος εφοριακός ούτε και πολίτης που εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος των λογαριασμών που άνοιγε». Ο ισχυρισμός του θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες πως «άνοιγε λογαριασμούς στο όνομα πολιτών εν αγνοία τους με στοιχεία που έβρισκε στην εφορία».

Η μέθοδος του «ριφιφί»

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές το κατηγορητήριο αναφέρεται σε «αναλήψεις» 11.770 ευρώ αλλά ο ίδιος αποδέχεται πώς πήρε ποσό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η έρευνα για άλλες εντολές πληρωμής συνεχίζεται και το ποσό εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συγκεκριμένος εφοριακός υπάλληλος σύμφωνα με πληροφορίες έστελνε για λογαριασμό της εφορίας που εργάζεται ένταλμα πληρωμής σε τράπεζες για πληρωμές που γίνονταν σε συγκεκριμένους λογαριασμούς. Κάτοχοι των λογαριασμών αυτών ήταν τόσο ο ίδιος (που εξαφανίστηκε) όσο και άλλα άτομα. Η κομπίνα αποκαλύφθηκε από τραπεζικούς υπάλληλους που ειδοποίησαν την Αρχή Προστασίας Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όταν διαπίστωσαν κίνηση σημαντικών ποσών στους λογαριασμούς στους οποίους κατευθύνονταν τα χρήματα.

Ακολούθησε έρευνα της Αρχής στην εφορία ΚΓ’ Αθηνών όπου και διαπιστώθηκε το κόλπο με τα εντάλματα πληρωμών που είχε στήσει ο εφοριακός υπάλληλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: