14/4/11

Κατέρρευσε νομοτελειακά το ΧΑ


Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη νομοτέλεια στις αγορές. Όπως γράφαμε από χθες, όταν η αγορά «κυμάτιζε» με άνοδο 1,5% με χαμηλό τζίρο, σήμερα νομοτελειακά «ξέβρασε» τις μετοχές και διέψευσε όλους όσους περίμεναν μια αντίδραση εν όψει των ανακοινώσεων για τις αποκρατικοποιήσεις.

Η κατάρρευση, μάλιστα, ήταν μεγαλύτερη, καθώς αμερικανικές και αγγλικές τράπεζες πουλούσαν ελληνικά ομόλογα, και όχι μόνο τα δεκαετή, αλλά και διετίας! Το spread έφθασε σε νέα ιστορικά επίπεδα στις 985 μονάδες (απόδοση 13% και πλέον), ενώ τα cds 5ετίας ξέφυγαν πάνω από τις 1.080 μονάδες.

Η αιτία για την άνοδο του spread είναι φυσικά οι συζητήσεις για μια επικείμενη αναδιάρθρωση, τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες.

Στο χρηματιστήριο, η πτώση ξεκίνησε σταδιακά και από κάποια ώρα και μετά πήρε χαρακτηριστικά κατάρρευσης. Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.487,76 μονάδες, με πτώση 2,83%.

Η Εθνική έκλεισε στα 5,83 ευρώ με πτώση 5,20%. Πάνω από 5% έχασαν και οι μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας, της Πειραιώς, της Eurobank, MIG. Πτώση 3,95% για την Τράπεζα Κύπρου και 3,41% για τη Marfin Popular.

Πτώση άνω του 1% για τη Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μότορ Όιλ. Πτώση 11% για την Alapis και 10% για το Υγεία και 6,15% για τη Γενική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: