27/6/14

Στο ίδιο επίπεδο τραπεζικού ρίσκου με την Αίγυπτο η Ελλάδα

Στην υψηλότερη κατηγορία ρίσκου τοποθετεί τον ελληνικό τραπεζικό σύστημα ηStandard & Poor΄s, εκτιμώντας πως αν και η χώρα αρχίζει να σταθεροποιείται, συνεχίζει να αντιμετωπίζει αδύναμες οικονομικές προοπτικές.
Ο οίκος, στο πλαίσιο της αξιολόγησης για τον κίνδυνο του τραπεζικού συστήματος (BICRA), χρησιμοποιεί ένα σύστημα από το 1 μέχρι το 10 με το 1 να αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ρίσκο. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το έχει κατατάξει στην ομάδα 10 μαζί με την Αίγυπτο και τη Λευκορωσία.
Στα ισχυρά σημεία του ελληνικού πιστωτικού συστήματος η Standard & Poor΄s περιλαμβάνει τα οφέλη από την υποστήριξη του Ευρωσυστήματος και το γεγονός πως είναι ένα συγκεντρωμένο τραπεζικό σύστημα το οποίο σταθεροποιείται σταδιακά. Στα αρνητικά περιλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές πιέσεις στην Ελλάδα, τον μεγάλο πιστωτικό κίνδυνο, αλλά και τις ανισορροπίες στη χρηματοδότηση.

Ο οίκος εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί ελαφρώς το 2014, ενώ τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει αδύναμη οικονομική ανάπτυξη και αποπληθωριστικές πιέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: