20/6/14

Φουντώνει ο πόλεμος του «ροζ βίντεο»

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για το πολυσυζητημένο «ροζ» βίντεο στο οποίο είναι καταγεγραμμένο και πολιτικό πρόσωπο. Μετά τη δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι υφίσταται «πολιτικό εκβιασμό», ακολούθησε χθες ανάρτηση στην ιστοσελίδα zougla.gr, στην οποία κατονομάζεται ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ ως «ο πρωταγωνιστής του καρότου...».

Ο κ. Σακελλαρίδης είχε συνδέσει το όλο θέμα με προσπάθεια «επιβολής του νόμου της ζούγκλας» και «χειραγώγησης» γενικότερα εις βάρος της Αριστεράς, αρνούμενος να ενδώσει «σε τέτοιες πρακτικές». Κάνοντας αντεπίθεση, η ιστοσελίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, που είχε φέρει το θέμα στην επιφάνεια κατά την εβδομάδα μεταξύ των δύο γύρων των δημοτικών εκλογών, παραθέτει ένα οξύ κείμενο με τίτλο «Τελικά, για ποια Aριστερά μιλάμε και ποιος έχει δικαίωμα να την επικαλείται;».

Οπως υποστηρίζει, «ο πρωταγωνιστής του καρότου (που κατά τα σχετικά δημοσιεύματα χρησιμοποιείτο στο σχετικό βίντεο) δεν είναι άλλος από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ως υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων. Οταν κατάλαβε ότι η απίστευτα ανεύθυνη πολιτικά συμπεριφορά του θα δημοσιοποιηθεί μέσω του zougla.gr, πέρασε στην αντεπίθεση από το facebook! Για την ταμπακιέρα κουβέντα. Με λίγα λόγια, ο κ. Σακελλαρίδης θεωρεί ότι μπορεί να παραμένει στο απυρόβλητο και να οχυρώνεται πίσω από την Αριστερά που δεν... υποκύπτει» σημειώνεται.

Οπως γράφει το zougla.gr, «προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τη δυσάρεστη για εκείνον κατάσταση της δημοσιοποίησης, ενημερώνοντας την ηγεσία του κόμματός του. Μιλήσαμε με τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων τα τρία και βουλευτές. Δεν δώσαμε δημοσιότητα, ενώ είχαμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, για να μη θεωρηθεί πολιτική παρέμβαση». Κατηγορεί δε τον κ. Σακελλαρίδη για τα περί εκβιασμού «που υπαινίσσεται ότι του ασκούμε», γράφοντας ότι «επειδή η Αριστερά αγωνίστηκε με αίμα και όχι με καρότα, φρόνιμο είναι ο κύριος Σακελλαρίδης να αποχωρήσει σιωπηρά από την πολιτική, αναλογιζόμενος τις ευθύνες του».

Η ιστοσελίδα δεν δημοσιοποιεί το βίντεο, το οποίο συνεργάτης της, όπως αναφέρεται, παρέδωσε στις Αρχές «για διερεύνηση πιθανών αδικημάτων που είναι δυνατόν να έχουν διαπραχθεί και, φυσικά, επειδή το υλικό αυτό δεν έχει κανένα άλλο ενδιαφέρον εκτός από την πολιτική του διάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: