20/6/14

«Διαφωνία» μεταξύ υπουργών για τη δικογραφία!

Ακυβέρνητο «υποβρύχιο» θυμίζει η κυβέρνηση, καθώς «γαλάζιοι» υπουργοί έδιναν χθες διαφορετικές ημερομηνίες για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων -αδειάζοντας ο ένας τον άλλον- και προκειμένου να συνεννοηθούν χρειάστηκε αργά το βράδυ να γίνει χρήση ακόμη και sms!

Τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη όσο και κοινοβουλευτικές πηγές υποστήριζαν από το πρωί ότι η δικογραφία έφτασε στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, αφού είχε πρωτοκολληθεί το διάταγμα για το κλείσιμο της Ολομέλειας. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, μιλώντας το βράδυ στη Βουλή, παρουσίασε τη δική του εκδοχή, λέγοντας ότι η δικογραφία έφυγε από το γραφείο του στις 30/5/14, ημέρα Παρασκευή, και εκτίμησε ότι θα ήρθε στη Βουλή στις 2 ή 3 Ιουνίου. Η τοποθέτηση Αθανασίου σήμανε «συναγερμό» στην κυβέρνηση. Ο κ. Αθανασίου -όπως παραδέχτηκε ο ίδιος- δέχτηκε sms στο κινητό του προκειμένου να προβεί σε διορθωτική δήλωση: «Εφόσον», τόνισε, «το πρωτόκολλο της Βουλής λέει 4 Ιουνίου, έτσι είναι...».
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν χθες να πείσουν ότι πρόκειται περί «ανύπαρκτου» θέματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί, ζητώντας την άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας. Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τις δικές του ενέργειες, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι η δικογραφία έφτασε στο γραφείο του στις 5/5 και ότι δεν την έστειλε νωρίτερα στη Βουλή, καθώς από τις 9/5 έως τις 28/5 ήταν κλειστή λόγω των εκλογών. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι αν γνώριζε πως η δικογραφία βασιζόταν στα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής θα την έστελνε νωρίτερα, καθώς χωρίς νέα στοιχεία μία νέα πρόταση για προανακριτική επιτροπή θα απορριπτόταν ως «απαράδεκτη». Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για «λάθος» των δύο εισαγγελέων που αναφέρουν στο διαβιβαστικό ότι έγινε προκαταρκτική εξέταση, η οποία -όπως είπε- δεν έγινε, γιατί δεν μπορούσε να γίνει. Επιτέθηκε δε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέπεσε σε «ατόπημα», αποκρύπτοντας ότι η δικογραφία έφτασε χωρίς αξιολόγηση.

Εν τω μεταξύ, ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όταν ο Τ. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανήλικη επιδοματούχο εισαγγελέα». Και εκείνη απάντησε: «Ως κατηγορούμενοι βλέπετε παντού εισαγγελείς».
Με αφορμή την υπόθεση, ο Τ. Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Ελληνες τόνισε ότι «ούτε το σκανδαλώδες κλείσιμο της Βουλής ούτε η ύποπτη συγκάλυψη που προσφέρει η Ν.Δ. θα προστατεύσουν το ΠΑΣΟΚ από τις ποινικές ευθύνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: