23/11/11

Ice tea από τσάι του βουνού προωθεί η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης


Το τερπνόν μετά του ωφελίμου και τα δυο μετά... πάγου. Ice tea από βότανα των ελληνικών βουνών είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, η οποία παράγει τη μπίρα Βεργίνα. Το κρύο τσάι αποτελεί πατέντα κατοχυρωμένη παγκοσμίως και αναμένεται στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2012.

“Το γνωστό σε όλους τους Έλληνες τσάι του βουνού δεν είχε χρησιμοποιηθεί εμπορικά μέχρι σήμερα. Η αγορά των βοτάνων αναπτύσσεται σημαντικά παγκοσμίως, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε πιο υγιεινά προϊόντα. Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα για ένα ice tea από βότανα του βουνού με στόχο τη διεθνή αγορά” αναφέρει στην ιστοσελίδα Voria.gr ο πρόεδρος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης. Δημήτρης Πολιτόπουλος. Το προϊόν, πάντως, απευθύνεται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με τον κο Πολιτόπουλο, στη διεθνή αγορά.

Η εταιρεία εξασφαλίζει πρώτη ύλη από δικές της φυτείες και συνεργαζόμενους παραγωγούς, ενώ έχει κατοχυρώσει ήδη με παγκόσμιες πατέντες την παραγωγή αλλά και το ίδιο το προϊόν. Σημειώνεται ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, που εδρεύει στην Κομοτηνή είναι υποψήφια για το βραβείο European Business Award στην κατηγορία διεθνής επιχείρηση της χρονιάς, το οποίο θα απονεμηθεί σήμερα από τον ομώνυμο οργανισμό στη διάρκεια εκδήλωσης στη Βαρκελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: