25/11/11

ΑΠΟΕΛ, μία ομάδα σε θεϊκή αποστολή


Διεθνή αποθέωση γνωρίζει ο ΑΠΟΕΛ, η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίνεται στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 6:30 το πρωί, την ώρα που οι οπαδοί υποδέχονταν την ομάδα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, οι ευρωπαϊκές εφημερίδες του χάριζαν διθυραμβικά σχόλια. Όλα είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, όταν στη μετάδοση του αγώνα για το γαλλικό συνδρομητικό κανάλι, ο εκφωνητής ανέφερε: «Ο ΑΠΟΕΛ είχε την τύχη με το μέρος του, όμως η τύχη βοηθά αυτούς που το αξίζουν. Μία ομάδα σε θεϊκή αποστολή, μία τέλεια σταχτοπούτα. Οι Κύπριοι είναι στην πρώτη φάση νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ»!

Οι πρωταθλητές Κύπρου απέδειξαν με την ιστορική τους πρόκριση ότι μπάλα δεν παίξουν τα χρήματα. Πρόκειται για την ομάδα με το δεύτερο μικρότερο μπάτζετ στη διοργάνωση, μετά την Βικτόρια Πλζεν, όμως οι σωστές μετεγγραφικές κινήσεις και η δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δημιούργησαν ένα εξαιρετικό σύνολο. Με μπροστάρηδες ασφαλώς τον αναγεννημένο Γκουστάβο Μαντούκα και κυρίως τον Αΐλτον. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος είναι γεννημένος για να σκοράρει. Από το 2004 μέχρι το 2006 πετύχαινε γκολ για πλάκα στη Σουηδία με την Έργκριτε, ενώ την επόμενη τριετία πήρε τρία πρωταθλήματα Δανίας με την Κοπεγχάγη. Η άφιξη όμως του Νταμ Εντόι και του Σέζαρ Σαντίν τον οδήγησαν στον πάγκο και έτσι το 2010 πήρε το δρόμο για το Νότο.

Αμέσως έγινε ο αγαπημένος των οπαδών, οι οποίοι αποθέωσαν αυτόν και τους συμπαίκτες του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Περίπου 200 φίλοι της ομάδας δονούσαν με συνθήματα την ατμόσφαιρα περιμένοντας τους παίκτες. Αρχικά υπήρχε σχέδιο να βγει η αποστολή από την είσοδο των επισήμων, όμως οι παίκτες ζήτησαν να συναντήσουν τους οπαδούς.

Ο αρχηγός της ομάδας, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, σημείωσε: "Θεωρώ ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές, στην ηγεσία και γενικά στο σύλλογο του ΑΠΟΕΛ. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε ωραία. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι τυχαίο εδώ που φτάσαμε. Δεν θεωρώ ότι υποτιμηθήκαμε από τους αντιπάλους μας. Στόχος είναι η πρώτη θέση βάσει βαθμολογικής συγκομιδής".

Οι εφημερίδες για τον ΑΠΟΕΛ

Τα σχόλια των κυπριακών αλλά και των ευρωπαϊκών εφημερίδων για τον ΑΠΟΕΛ είναι διθυραμβικά. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Τζέι Γκούντεν στην Telegraph, το οποίο αναφέρει: "Αν πριν από λίγο καιρό, ακόμα και μετά τη δεύτερη αγωνιστική, μου έλεγαν ότι μία κυπριακή ομάδα, της οποίας δεν ήξερα ποια είναι τα χρώματα, θα περάσει στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, θα νόμιζα ότι πρόκειται για το νέο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Ρίγκμπι".

Ιδιαίτερα επικριτική για την Πόρτο, αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ, η A Bola: "Εντάξει να τους υποτιμήσεις μετά την κλήρωση. Όμως όταν συνεχίζουν να νικούν, τότε κάτι πρέπει να έχουν κάνει σωστά".

Οι τίτλοι των κυπριακών εφημερίδων:

Ο Πολίτης: ΝΑΙ έγινε! Ο ΑΠΟΕΛ, η Κύπρος στους "16"!!!
Ο Φιλελευθερος: Στ' άστρα ανεβασμένος πάει στους "16"
Η Σημερινή: Απογειώθηκε στους "16" ο ΑΠΟΕΛ. Και σήκωσέ το... ο Θρύλος της Ευρώπης
Χαραυγή: Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε άθλο με μια γλυκιά ισοπαλία...
SportDay Κύπρου: Ποιος μηχανισμός στήριξης. Εδώ αποφασίζει ο Θρύλος!
Goalnews Κύπρου: Όνειρο Ζω
SportTime: Εξωγήινοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: