27/11/11

Καρό σημαία για τον Γουέμπερ


Αντάξιο φινάλε ενός πρωταθλήματος όπου κυριάρχησαν απόλυτα οι Red Bull ζήσαμε σήμερα στη Βραζιλία. Οι Ταύροι βρίσκονταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης το σβήσιμο των κόκκινων φώτων δεν άλλαξε τίποτα. Ο Φέτελ έστριψε πρώτος με το Γουέμπερ να τον ακολουθεί.
Γρήγορα η διαφορά άρχισε να ανοίγει μέχρι τη στιγμή που ένα πρόβλημα στο κιβώτιο του πρωταθλητή τον υποχρέωσε να παραχωρήσει την πρώτη θέση στον teammate του Μάρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός πήρε κεφάλι και την πρώτη του φετινή νίκη με το πέσιμο της καρό σημαίας.

Πίσω τους δόθηκε μάχη ανάμεσα σε Ferrari και McLaren για την 3η θέση.
Επικράτησε τελικά ο Μπάτον που πέρασε τον Αλόνσο λίγο πριν το τέλος. Αντίθετα ο Λιούις Χάμιλτον με την άλλη McLaren εγκατέλειψε από κιβώτιο.
Η ατμόσφαιρα στο βάθρο ήταν πανηγυρική ενώ ανάλογο ήταν και το κλίμα στη συνέντευξη Τύπου.
Ο νικητής Μαρκ Γουέμπερ ήταν σε φιλοσοφική διάθεση: " Πίστευα ότι θα είχα καλύτερη χρονιά φέτος. Ξεκίνησα άσχημα και πρέπει να αναθεωρήσω επιμέρους πράγματα ώστε να βρεθώ ξανά στο ψηλότερο επίπεδο. Εκεί όπου βρίσκεται όχι μόνο ο Σεμπάστιαν αλλά και οι Αλόνσο, Μπάτον. Ανυπομονώ να μάθω σέρφινγκ τώρα στις διακοπές να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου και να επανέλθω πιο δυνατός.
Όλο το τριήμερο ήμουν σε καλή κατάσταση. Ο Φέτελ έκανε έναν απίστευτο γύρο χτες και πήρε την pole και ήθελα σήμερα να τον κερδίσω στα ίσα αλλά είχε πρόβλημα στο κιβώτιο.
Είναι μια σημαντική νίκη για μένα και την ομάδα την οποία καλοδέχομαι γιατί έχω εξανλτήσει το μερίδιό μου στην κακοτυχία. Έτσι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Αφιερώνω τη νίκη αυτή στο φίλο μου Μπομπ Γούντς που είναι άρρωστος και στην οικογένειά του".

Από την πλευρά του ο πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει τον αγώνα του μ' αυτόν του Άιρτον Σένα το 1991: " Πήγαινα καλά και αύξανα τη διαφορά στην αρχή. Μετά όμως έπρεπε να διαχειριστώ ένα πρόβλημα στο κιβώτιο. Έκοψα ρυθμό και άλλαζα σχέσεις χωρίς να εξανλτώ το όριο των στροφών. Τα πράγματα χειροτέρευαν και παντού πήγαινα με μια σχέση πάνω. Τότε ήρθε στο μυαλό μου ο αγώνας του Σένα εδώ".

Θυμίζουμε ότι το 1991 ο Βραζιλιάνος είχε κερδίσει υπό βροχή με την 5η σχέση μόνο να δουλεύει στο κιβώτιο της McLaren.

Επόμενος αγώνας στις 18 Μαρτίου του 2012 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: